„Zilele Porţilor Deschise”: La Universitatea din Craiova – 2.850 de locuri la licenţă şi 97 de specializări

0
389

DSC00612Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, şi facultăţile din cadrul acesteia organizează, timp de două zile, ieri şi astăzi, „Zilele Porţilor Deschise”. Manifestarea, care se doreşte a fi una de amploare, antrenează şi inspectoratele şcolare din Oltenia şi se desfăşoară în holul central al Universităţii. Partenerul  principal al acestui evenimentul este Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS). Acţiunea vizează informarea şi promovarea în rândul elevilor claselor terminale a ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova, pentru anul universitar 2007-2018, în contextual curriculum-ului universitar şi al sistemului de credite transferabil ale celor 12 facultăţi.

DSC00581În cadrul acestui eveniment, ajuns la a XV-a ediţie, toate facultăţile Universităţii îşi prezintă elevilor participanţi, din liceele din Oltenia, informaţii utile cu privire la admiterea pentru anul universitar 2017-2018. Astfel, viitorilor studenţi li se vor da explicaţii în detaliu despre oferta educaţională a UCV pentru anul universitar 2017-2018, calendarul admiterii, metodologia de admitere, actele necesare la întocmirea dosarului de concurs; detalii cu privire la probele de concurs pentru specializările facultăţilor care organizează admitere pe bază de dosar de concurs sau detalii cu privire la disciplinele studiate.

DSC00582“Sunt două zile importante pentru această instituţie de învăţământ superior, una dintre cele mai mari universităţi din România. Mie îmi place să spun că la Universitatea din Craiova avem de fapt, anul porţilor deschise, pentru că avem foarte multe activităţi pe care le desfăşurăm cu studenţii şi cu elevii, cu colegii noştri mai mici din preuniversitar. Astăzi (n.r. – ieri) vi se va prezenta oferta educaţională din Craiova pentru anul 2017-2018, o ofertă generoasă, cu 2.850 de locuri la licenţă,  97 de specializări şi 1650 de locuri la studiile de masterat. Universitatea din Craiova îşi asumă responsabilitatea rolului de principal furnizor de specialist pentru regiunea Oltenia. De aceea, Universitatea din Craiova va deveni şi principal zonă strategică pentru impunerea principiilor economiei competitive, participative şi inclusive”, a subliniat prof. univ. dr. Cezar Spânu, rectorul Universităţii din Craiova.

90% din căminele studenţeşti sunt renovate

DSC00585Elevii interesaţi de Universitatea din Craiova pot să se intereseze despre taxele de înscriere şi taxele de studio, dar şi despre oportunităţile post absolvire, continuarea studiilor sau chiar despre posibilităţile de angajare. La stand-urile din holul Universităţii se împart pliante cu serviciile, activităţile sau proiectele organizate de Universitate şi destinate viitorilor potenţiali studenţi. Se pot obţine informaţii despre posibilitatea schimbului de experienţă la universităţile din străinătate şi chiar despre sistemul de burse, precum şi detalii cu privire la sistemul de credite transferabil ECTS. Se prezintă elevilor şi baza materială a facultăţii aleasă dar şi oportunităţile de participare la competiţii ştiinţifice studenţeşti.

DSC00596“Avem 12 facultăţi. O bază materială de excepţie, laboratoare foarte bine dotate. Avem o infrastructură socială cu care puţine universităţi din România se pot mândri. 90% din căminele studenţeşti din Craiova sunt renovate, cu internet în camera, cu mobilier nou, cu biblioteci dotate. Dacă veţi veni la Universitatea din Craiova, în mod cert, veţi face cea mai bună alegere. Cadrele didactice competente, sprijinul fără precedent pe care îl primim de la mediul socio-economic, relaţiile internaţionale în plină dezvoltare, infrastructura de cercetare de cea mai înaltă calitate, competitivă la nivel European, sunt atuuri pe care sunteţi chemaţi să le folosiţi, să vi le însuşiţi. Pentru că educaţia nu se poate face unidirecţional. Nu există succes didactic fără un partener real profesor-student. Iar succesul echipei noastre se măsoară în numărul de absolvenţi integraţi pe piaţa muncii, conform pregătirii lor, în exemplaritatea destinelor la care visăm cu toţii”, a completat prof. univ. dr. Cezar Spânu.

 ***

Prof. Ion Işfan, inspector şcolar general al ISJ Gorj: «Vreau să vă felicit că aţi deschis porţile Universităţii din Craiova către judeţele din Oltenia. Din judeţul Gorj sunt foarte mulţi studenţi la această universitate,. Craiova este un centru de tradiţie, este şi un centru cultural, o adevărată capital regional şi deschisă totodată către învăţământul preuniversitar din judeţul Gorj. Sunt convinsă că aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, tinerii din Gorj vor veni cu drag la Universitatea din Craiova, pentru că aşa cum bine spuneaţi baza materială este de excepţie, iar calitatea dascălilor din această instituţie este într-adevăr excepţională. Asta o spun pentru că foarte mulţi dintre colegii mei participă la perfecţionările pe care le face Universitatea din Craiova».

 ***   

Prof. Monica Leontina Sună, inspector şcolar general al ISJ Dolj: «Mă bucur să văd în sală mulţi elevi din liceele din Craiova. În urma parteneriatului încheiat cu Universitatea dumneavoastră, foarte mulţi elevi şi-au exprimat dorinţa de a veni şi de a continua studiile aici. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi pentru pregătirea suplimentară a acestor elevi pentru a putea promova examenul de Bacalaureatul, pentru ca apoi să-şi poată continua studiile. Săptămâna trecută au avut loc mai multe olimpiade naţionale la Craiova şi inclusiv elitele noastre şi-au exprimat dorinţa de a continua studiile la Universitatea din Craiova».

***

Prof. Iulia Dima, inspector şcolar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educaţie în cadrul ISJ Olt: «Evenimentul de astăzi este o mare oportunitate atât pentru elevii din judeţul Dolj, dar şi pentru elevii din judeţele limitrofe şi nu în ultimul rând, pentru elevii din judeţul Olt, care îşi doresc să devină studenţi la această universitate de prestigiu. Judeţul Olt are un acord de parteneriat cu Universitatea din Craiova şi în baza acestui acord derulează o serie de activităţi, de la pregătirea cadrelor didactice la pregătirea elevilor din clasele terminale, în vedere promovării examenului de Bacalaureat. În altă ordine de idei, elevii ar trebui să fructifice această oportunitate şi să veniţi convinşi că la această universitate, dincolo de baza materială şi de gama şi paleta largă de specializări şi profiluri pe care le puteţi găsi aici, veţi întâlni profesori minunaţi care au demonstrate de-a lungul anilor pregătirea şi profesionalismul acestora».

 ***

Radu Antohi, preşedintele Convenţie Organizaţiilor Studenţeşti: «Eu vreau să vă spun ceea ce nu v-au spus domnii profesori şi anume că la Universitatea din Craiova, pe lângă o educaţie de calitate superioară, veţi întâlni foarte mulţi colegi care vă vor ajuta să descoperiţi Craiova în adevărata ei frumuseţe. Sunt 14 organizaţii studenţeşti care activează la nivelul Universităţii, ce vă vor implica în tot felul de proiecte de voluntariat. Dar cel mai important lucru este că la Universitatea din Craiova vocea studenţilor contează…».