Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” are tradiţie în proiecte europene

0
980

La Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica”, unitate de învăţământ cu tradiţie în Craiova, s-a promovat întotdeauna educaţia temeinică şi de calitate, compatibilă cu standardele naţionale şi europene, pentru a asigura un nivel înalt de pregătire a elevilor care au învăţat aici de-a lungul anilor. Implementarea proiectelor europene, care au dus la o şi mai bună dezvoltare a educaţiei, a fost o prioritate pentru conducerea şcolii în ultimii ani. În toamna acestui an, Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica” a încheiat un proiect Grundtvig început în anul 2010, cu o finanţare de 20.000 euro. Proiectul “Befarmex”, finalizat cu un număr de 36 mobilităţi, a creat o solicitare majoră datorită temei – metode şi tehnici inovatoare în agricultură. 

“Echipa noastră a creat un site – www. beframex.com, în care a prezentat toate informaţiile legate de proiect – personale şi ale partenerilor. În cadrul proiectului au fost realizate numeroase activităţi şi diseminări, astfel încât cât mai multe persoane să fie avizate de oportunităţile oferite de acesta. Deşi tema era dificilă pentru echipa română, ne-am achitat cu succes de sarcinile date, am câştigat şi împărtăşit o bogată experienţă”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica” din Craiova, Camelia Buzatu.

Camelia Buzatu

De asemenea, tot în acest an au mai fost câştigate alte două proiecte. Unul, multilateral, este “Comenius – Young Migrants-at home abroad”, cu o durată de doi ani, desfăşurat în perioada 2012-2014, care are o finanţare 24.000 de euro. În acest proiect participă ţări precum Germania, care este coordonator, Lituania, Turcia, Polonia, Portugalia şi România. “Tema inedită a proiectului despre migraţie este extrem de interesantă şi de actualitate, implică profesori de istorie, limba română, limba engleză, elevii fiind foarte entuziaşti în culegerea de informaţii, realizarea de filmuleţe tematice etc.”, a mai declarat managerul Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica”.

Celălalt proiect bilateral Comenius, intitulat “All the world,s a stage”, care are o finanţare de 15.000 şi se desfăşoară pe parcursul a doi ani, implică 12 participanţi din România Bulgaria. “Proiectul presupune foarte multă creativitate din partea elevilor şi a profesorilor. Suntem convinşi că în finalul proiectului elevii noştri vor beneficia de experienţe utile procesului educativ ulterior”, a conchis Camelia Buzatu, directorul Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica” din Craiova.  Produsele finale ale acestor proiecte finalizate sau în derulare se găsesc la unitatea de învăţământ şi reprezintă mărturii ale efortului depus de întreaga echipă implicată.