Ajutor pentru suferinzi

0
281

Aproximativ 3.000 de pacienţi vor beneficia de îngrijire socio-medicală, în cadrul unui număr de zece centre, înfiinţate de către o organizaţie neguvernamentală. Persoanele care vot beneficia de astfel de servicii vor fi dintre cele care sunt suferinde de boli de inimă, de diabet sau de alte boli cronice.

Săptămâna trecută, zece Centre de îngrijire socio-medicală, înfiinţate de către Asociaţia „React”, printr-un Proiect („SanoHelp”), cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană, înfiinţare în şase judeţe (inclusiv Dolj) şi municipiul Bucureşti, au participat, în Capitala României, la demararea acţiunii. Cinci dintre aceste Centre sunt în mediul Rural, în zone în care accesul la serviciile de sănătate se loveşte de dificultăţi, din cauza accesului greoi spre locurile de asistenţă medicală. Toate spaţiile cuprinse în Proiect vor fi dotate cu aparatură medicală modernă de diagnostic şi monitorizare, conectată la un sistem informatic de transmitere a datelor medicale.

Voluntariatul, baza dezvoltării

Organizaţia are filiale în cinci judeţe ale ţării, printre care şi Dolj, cu 50 de angajaţi şi, în principal, cei care se implică foarte mult şi care constituie baza, peste 200 de voluntari. Înfiinţarea Centrelor socio-medicale facilitează accesul la servicii medicale de bază pentru pacienţii cronici din regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest şi Vest. Proiectul contribuie şi la dezvoltarea economică a regiunilor, prin crearea unor locuri de muncă, programul  de pregătire incluzând şi consiliere profesională, dar şi psihologică pentru candidaţi. De asemenea, comunitatea locală va fi informată cu privire la serviciile şi, implicit, beneficiile acestui Program.

La Dolj, urmează semnarea documentelor

Judeţul Dolj beneficiază de aceste servicii, dar, deocamdată, totul este într-un stadiu incipient, urmând, în zilele următoare, să fie puse la punct toate detaliile. „Suntem în faza de identificare a spaţiilor unde se vor desfăşura aceste servicii, unul fiind în Craiova, celălalt în mediul rural. În foarte scurt timp, vom face cunoscute aceste locaţii. Suntem, tot în această perioadă, şi în plin proces de recrutare de personal calificat şi în identificarea, din cadrul grupului „ţintă”, a persoanelor care pot beneficia, în cel mai scurt tump, de serviciile noastre, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect de economie socială, deja derulat în alte zone ale ţării. Ne îndreptăm atenţia spre femeile singure, spre unici întreţinători de familie sau spre cei care au mai mult de doi copii în întreţinere. Ne interesează, în cel mai înalt grad, dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare economică”, a precizat Andreea Rotaru, manger de comunicare în cadrul organizaţiei implicată în dezvoltarea proiectului.â