Alb-albaştrii, în linie dreaptă pentru noul sezon

0
340

La finalul acestei săptămâni începe un nou campionat, în care Universitatea Craiova are ca obiectiv primar pătrunderea în sextetul care va disputa play-off-ul

Pauza dintre sezoane mai durează până vineri în cazul Ligii I, când începe un campionat inedit, care va avea în ultima sa parte play-off şi play-out. Universitatea Craiova are ca scop ocuparea unuia dintre primele 6 locuri, care asigură posibilitatea de a lupta pentru o cupă europeană. Începutul de campionat este unul de foc, cu meciuri împotriva echipelor care joacă în Europa League, Botoşani, ASA şi Astra, între care se intercalează derby-ul cu Dinamo. Lotul Ştiinţei s-a pregătit două săptămâni în Austria, la Fugen, unde a susţinut şi cinci jocuri amicale, bilanţul fiind: două victorii, un egal şi două eşecuri. Rezultatele: 4-2 cu campioana Albaniei, Skanderbeu Korce (goluri: Curelea 2, Băluţă şi Herghelegiu), 4-1 cu FC Vaduz din Liechtenstein, echipă care evoluează în prima ligă elveţiană (goluri: Mateiu, Bawab, Herghelegiu şi Ferfelea), 0-0 cu albanezii de la Kukesi, 0-1 cu Ludogoreţ Razgrad, campioana Bulgariei şi 0-2 cu Dinamo Kiev, campioana Ucrainei. Antrenorii s-au arătat mulţumiţi că nu au mai apărut alte probleme de sănătate, cei doi jucători care au ratat pregătirea de vară fiind Madson, operat de menisc, şi Ivan, căruia i-a fost fatală participarea la turul barajului de promovare în Liga a III-a, susţinut se echipa secundă, el accidentându-se după o ciocnire cu un adversar.

Ferfelea şi Curelea încă nu au ritm de competiţie

Din punct de vedere tactic, echipa a arătat o creştere, cu o defensivă bine organizată şi reacţie eficientă pe contraatac. Bulgarul Popov a părut să se fi destul integrat bine în centrul defensivei, însă în ultimul meci de verificare, cu Dinamo Kiev, a dezamăgit, fiind vinovat la ambele reuşite ale ucrainenilor. În ciuda celor două goluri marcate de Curelea şi de reuşita lui Ferfelea, cei doi reveniţi în lot nu şi-au câştigat un loc în primul „unsprezece”, evoluţia lor per ansamblu nefiind tocmai consistentă. De altfel, dacă ar fi două posturi încă neacoperite la Universitatea, ar fi cel de mijlocaş central, unde Târnăcop sau indisponibilul Madson nu posedă clarviziunea lui Brandan, şi cel de atacant central. Curelea nu e încă golgheterul de care echipa are nevoie, iar Bawab, Herghelegiu sau Rocha sunt mai degrabă jucători de linia a doua. Este de aşteptat ca Universitatea să mai transfere doi fotbalişti chiar pe aceste posturi, unul dintre mijlocaşii cu care se poartă negocieri fiind Dan Nistor, care şi-a reziliat recent contractul cu Evian. Perechea de mijlocaşi centrali folosită în meciurile amicale a fost Mateiu-Târnăcop, iar variantele de rezervă: Kay şi Cârstea. Atacanţii au marcat în total 5 goluri în partidele amicale, însă după o apetenţă deosebită în primele două jocuri, în care s-au marcat 8 goluri, a urmat o „secetă” îngrijorătoare, fără gol reuşit în cele 3 meciuri de final. Mai mult, în disputa cu Dinamo Kiev alb-albaştrii nu au avut nici măcar o ocazie, deşi adversarul a avut mai multe absenţe în echipa de bază şi se afla abia la primul amical al verii, deci nu poseda un ritm de joc ridicat. Totodată, nu pare deloc rezolvată problema fazelor fixe, echipa fiind la fel de labilă la astfel de momente ale jocului precum în sezonul trecut.