„Stejarii” înving „arţarii” la Cupa Mondială de rugby

0
763

Echipa naţională de rugby a României a învins cu 17-15 (0-8) naţionala Canadei la Cupa Mondială de rugby, desfăşurată în Anglia. Pe arena din Leicester, „stejarii” au făcut o primă repriză foarte slabă, după care erau conduşi cu 8-0, „arţarii” reuşind un eseu şi transformând o lovitură de pedeapsă. Partea a doua a început la fel de prost pentru tricolori, după ce nord-americanii au mai reuşit o încercare, completată şi de transformare, iar scorul devenea 15-0.

România a revenit însă datorită superiorităţii în grămadă, care a adus practic cele două eseuri reuşite de căpitanul Macovei, în minutele 53 şi 72. Înainte de al doilea, canadienii au rămas în inferioritate temporară, care a durat până la final. Ambele eseuri au fost transformate de Vlaicu şi scorul devenea 15-14. Tot pe grămadă au forţat „stejarii” victoria şi aveau să obţină o lovitură de pedeapsă de la 42 de metri cu 3 minute înainte de final, pe care Vlaicu a transformat-o impecabil.

După eşecurile cu Franţa şi Irlanda, România îşi îndeplineşte obiectivul la acest turneu final, o victorie, şi va forţa depăşirea lui în ultimul meci, cu Italia, peste cinci zile.