“Fiţi salvatorii lor” – expoziţie de pictură cu scop caritabil

0
501

În perioada 10 ianuarie –10 februarie a.c., foaierul Filarmonicii „Oltenia” găzduieşte expoziţia caritabilă, de pictură, intitulată “Fiţi salvatorii lor”. Organizată de Lions Club Craiova în colaborare cu Cenaclul Plastic „Constantin Brâncuşi” şi cu Filarmonica Oltenia, expoziţia cuprinde 32 de lucrări – pictură în ulei, pe pânză sau carton, tehnică mixtă pe hârtie şi modelaj în lut: Acestea poartă semnătura a 16 artişti plastici amatori ce activează în cadrul Cenaclului „Constantin Brâncuşi”, precum şi a unei invitate speciale a Lions Club Craiova: Mârza Oana, absolventă a Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova.

Deşi ilustrează tehnici şi modalităţi diferite de sensibilitate expresivă şi de transpunere lirică sau cromatică a percepţiilor vizuale, acţiunea are drept scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea a 60 de copii diabetici, înregistraţi la Centrul de Diabet de la Spitalul Clinic Judeţean nr. 1, care vor asigura cumpărarea de aparate şi teste pentru stabilirea tratamentului adecvat.

«Lions Club Craiova susţine cu fapte concrete şi foarte importante, acţiunea Comisiei de diabet a Districtului 124 România, iar începând cu data de 11 noiembrie 2011, am lansat programul lionistic intitulat “Sprijin pentru pacienţii diabetici, aflaţi în imposibilitatea de a se trata”. Acest program se va desfăşura pe tot parcursul anului lionistic 2011-2012. Expoziţia de pictură deschisă în foaierul Filarmonicii are scop pur umanitar şi sperăm că va atinge plăcut nu numai publicul meloman, ci şi alte suflete generoase», a declarat Daniela Ion, coordonatorul proiectului.