Cristian Dobre l-a reclamat pe Vlasov la DNA

15 martie 2013
Autor

├Än urm─â cu dou─â zile s-a desf─â┼čurat Adunarea General─â a Membrilor Camerei de Comer┼ú ┼či Industrie (CCI) Dolj, ├«n cadrul c─âreia au fost luate mai multe hot─âr├óri decisive pentru viitorului mediului de afaceri din jude┼úul nostru. De┼či s-au discutat probleme serioase, dup─â cum ne-au informat reprezentan┼úii CCI, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â, ├«n spe┼ú─â, Cristian Dobre, pre┼čedintele Camerei, ┼či ┼×tefan Voinea, directorul general al CCI, ├«ntreprinz─âtorii doljeni nu s-au ar─âtat interesa┼úi, motiv pentru care prezen┼úa acestora ├«n sala de ┼čedin┼ú─â a fost cea mai firav─â dintre toate particip─ârile de p├ón─â acum.┬á

├Än jur de 40 de membri au luat parte, iar vreo trei din ace┼čtia au f─âcut un fel de opozi┼úie la propunerea de v├ónzare par┼úial─â sau total─â a sediului Camerei. Ce poate indica un num─ârul at├ót de redus a participan┼úilor? Pe de o parte, o lips─â acut─â de ├«ncredere ├«n aceast─â construc┼úie, care se nume┼čte Camera de Comer┼ú, iar, pe de alt─â parte, indic─â ┼či un barometru al ceea ce ├«nseamn─â mediul economic din Rom├ónia, la acest moment. Nimic ├«ncurajator. Nici prezen┼úa ministrului IMM-urilor, Maria Grapini, la Craiova, ├«n urm─â cu ceva timp, nu a stimulat acest segment, iar solu┼úiile pentru revigorarea activit─â┼úii Camerei au ├«nt├órziat s─â apar─â. Nu este vina actualei conduceri. Nicidecum.

Datorii la banc─â de peste 1,2 milioane de euro

Numai c─â numirea ├«n func┼úia de pre┼čedinte a t├ón─ârului Cristian Dobre, care este ac┼úionarul unei prospere firme, a fost v─âzut ca o gur─â de oxigen pentru Camera de Comer┼ú de la Dolj, aflat─â ├«n colaps. Din p─âcate, nici Cristian Dobre nu a reu┼čit evitarea deciziei de v├ónzare a sediului. Aceasta fiind, se pare, ultima variant─â ca institu┼úia s─â scape de problemele financiare ├«n care a intrat de-a lungul timpului. ÔÇ×V├ónzarea sediului ne permite s─â achit─âm creditul la banc─â, de 1,2 milioane de euro, ┼či parte din impozitele restante la Direc┼úia de Finan┼úe. Sunt ┼či impozite pe cl─âdiri. Toate deciziile luate ast─âzi (n.r. ÔÇô miercuri) au fost luate ├«n unanimitate sau cu maximum dou─â-trei voturi ├«mpotriv─â. Au fost f─âcute vreo dou─â rapoarte de audit. Am supus la vot v├ónzarea sediului, dar ┼či bugetul de venituri ┼či cheltuieli. Trebuie s─â v─â spunem c─â toate ac┼úiunile care s-au ├«ntreprins de la numirea mea ├«n calitate de pre┼čedinte s-au f─âcut cu bani pu┼úini ┼či ├«n deplin─â transparen┼ú─â. Am propus ├«n cadrul aceste ┼čedin┼úe o ├«nt─ârire a rela┼úiilor cu autorit─â┼úile locale. M─â refer la parteneriate viabile cu Prim─âria, CJ Dolj ┼či, nu ├«n ultimul r├ónd, cu ADR SV Oltenia. ├Än data de 19 martie va veni la Craiova un grup de firme din China, asta ca o concretizare ┬áa vizitei ├«ntreprinse de delega┼úia chinez─â, ├«n frunte cu doamna Ambasador, de la finele lui 2012ÔÇŁ, a subliniat Cristian Dobre, pre┼čedintele CCI Dolj.

Reprezentan┼úii Camerei au discutat ┼či despre rela┼úia glacial─â pe care o are CCI Dolj cu CCI a Rom├óniei. Este vorba chiar de un proces, dar ┼či de mai multe reclama┼úii f─âcute de conducerea Camerei de la Dolj la DNA, ├«mpotriva pre┼čedintelui CCIR. Mihail Vlasov este acuzat c─â a m├óncat ┼či banii ├«ntreprinz─âtorilor doljeni. O alt─â propunere interesant─â, f─âcut─â ├«n cadrul aceleia┼či Adun─âri Generale, e cea legat─â de posibilitatea de preluare de c─âtre camerele de comer┼ú a rolului de organism intermediar ├«n managementul fondurilor europene derulate prin programele de dezvoltarea a resurselor umane. Cristian Dobre ne-a explicat c─â, pe viitor, ar fi foarte bine ca activitatea OIRPOSDRUSV Oltenia, de exemplu, s─â fie preluat─â de CCI Dolj.

Un comentariu la Cristian Dobre l-a reclamat pe Vlasov la DNA

  1. gore mircea on 15 martie 2013 at 10:54

    ESTE un demers nemaipomenit, denuntarea lui M.Vlaov care a distrus si instrainat patrimoniul CCI DOLj. Foarte bine <foartre MORAL, foarte eficient! Dar nu vreti sa desusiti CINE si CUM A FURAT MILIONUL DE EURO AFLaT IN CONTURILE CCIDOLJ dupa retragerea presedintelui ALBU ??? NU cumva protejati unui anume jurnalist?!

Caut─â
Ultima or─â

Cite┼čte mai multe

Prieteni pe FaceBook