La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova se trăieşte româneşte pe fonduri europene

0
983

liaGraţie Programului Erasmus+, 14 elevi, însoţiţi de prof. Laura Duţescu (responsabil proiect), şi  Ica  Macicas Ana Floarea (membru al echipei de implementare), de la  Colegiul  Tehnic de  Industrie Alimentară,  au efectuat,  în perioada martie – aprilie 2017 un  stagiu  de formare  profesională la  Centro Superior de Hosteleria Mediteraneo Valencia (Spania).  În cadrul  proiectului – „Valorizarea  stagiilor de  formare internaţionale pe  piaţa muncii într-o Europă în continuă  schimbare” – în  valoare de  37.442  de euro – au  fost implicaţi elevi din  clasa a  XI-a – profil „turism  şi servicii  şi industrie  alimentară”.  În perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017,  în România  s-au  desfăşurat  activităţi de pregătire, atât profesională, cât şi  lingvistică şi culturală. Ca  limbă de  comunicare a  fost aleasă  engleza, elevii urmând cursuri de pregătire (în România), iar spaniola  a făcut  parte din program.  Timpul petrecut  în Spania a  fost folosit în  aşa  fel încât elevii să  pregătească diverse  sortimente de  mâncăruri  şi băuturi,  dar  şi  pentru  aplicarea unor modalităţi  de aplicare  a  măsurilor de igienă. Competenţele  dobândite de fiecare elev  participant la mobilitate au fost descrise în  certificatul „Europass”, un adevărat paşaport profesional al beneficiarilor.