„Autostrada Dreptului”, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

0
640

În această toamnă, Asociaţia Studenţilor în Drept din cadrul Universităţii din Craiova (ASD – UC) găzduieşte proiectul „Autostrada Dreptului”. Astfel, în perioada 12 – 18 noiembrie, la Facultatea de Drept din Craiova se reunesc studenţi de la instituţii de învăţământ superior de profil din Capitală (Universitatea din Bucureşti), Cluj-Napoca (Universitatea „Babeş-Bolyai”) şi Chişinău (Universitatea de Stat din Republica Moldova).

Proiectul „Autostrada Dreptului” este unul care este destinat studenţilor. Aceştia se implică în diverse activităţi academice, culturale şi de divertisment. „Este un program care vizează un schimb de experienţă academică, studenţească şi care presupune atât posibilitatea participării studenţilor la ore de curs şi seminare desfăşurate de profesorii craioveni, cât şi posibilitatea realizării unor activităţi din afara curriculumului. În această perioadă, au loc întâlniri între cei 13 studenţi invitaţi şi profesorii şi conducerea Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, participând cu toţii la evenimentul „O zi a porţilor deschise”, la Baroul Dolj, de asemenea având loc activităţi interactive de socializare şi cunoaştere, prin care este vizitată Craiova şi este descoperită distracţia în Oltenia”, a precizat Sebastian Popa, student, membru al ASD – UC.

La rândul ei, Maria Cristina Babiţă, în anul II al Facultăţii de Drept de la Cluj-Napoca, a menţionat: „Este important pentru mine să particip la acest proiect, deoarece mă ajută să înţeleg materia de anul II de studiu, predată în maniere diferite de profesorii de la noi şi de la Craiova, să observ viaţa studenţească din Oltenia, să relaţionez cu toţi colegii mei din cele trei centre universitare, veniţi aici”. Nu în ultimul rând, trebuie subliniată şi părerea Ralucăi Soare, preşedinte al ASD – UC: „Acest proiect nu este doar cel mai frumos al nostru, ci este şi o adevărată provocare, nefiind deloc uşor să găzduim colegi de-ai noştri din alte oraşe, iar finalul ne aduce satisfacţii, cele mai multe fiind legăturile create între tineri şi instituţiile de învăţământ superior”.