„Caravana lui Axinte” a poposit în Piața „Mihai Viteazul”

0
1520

Craiovenii petrec, în acest week-end, cu mici, bere și muzică în Piața Mihai Viteazul. „Caravana lui Axinte” a poposit și la Craiova, fiind un spectacol care este organizat și cu sprijinul Primăriei Craiova. Peste două săptămâni, petrecerea va fi maximă în centrul municipiului, pentru că vor începe și „Zilele Craiovei”, care se anunță a fi cel mai mare festival de până acum.

Piața „Mihai Viteazul” este, sâmbătă și duminică, un parc de distracții în aer liber. Bănia găzduiește „Caravana lui Axinte”, un festival care combină mititeii și berea „Skoll” cu muzica, glumele și concursurile. Grătarele au fost puse în funcțiune încă de ieri, comercianții asortându-și imediat ofertele de mititei cu muștar și frăgărui cu murături la berea rece care se servește la halbă. Ca să-și pună la adăpost clienții de soare și, mai ales, de ploi, comercianții și-au întins corturile, de jur-împrejurul pieței. La măsuțele din lemn apăruseră deja, ieri, primii pofticioși care nu au mai rezistat tentației și au hotărât să ia prânzul în oraș, direct de pe grătar.

Atmosferă de bâlci

Vor fi două zile de distracție și pentru copii, pentru că în centrul Craiovei sunt amplasate și câteva obiecte pentru cei care sunt deciși să încerce și senzații tari. Două tiribombe mari au fost aduse în Piața „Mihai Viteazul”, tentându-i pe cei mai curajoși dintre craioveni, și nu numai. De cealaltă parte a pieței, în zona fântânii arteziene muzicale, se află o altă modalitate pentru petrecerea timpului liber, și anume o trambulină cu corzi elastice. Părinții își pot aduce și copiii cu vârste mai mici pentru a se distra la o cursă de mașinuțe. Între timp, pot să ronțăie alune, popcorn și alte dulciuri care se găsesc, de obicei, la bâlci.

Surprize umoristice și un recital marca Alex Velea

În cele două seri de spectacol, craiovenii vor avea parte de muzică, momente umoristice, dar și multe concursuri la care vor fi antrenați de organizatori. Pe scena amplasată în Piața „Mihai Viteazul”, în imediata apropiere a clădirii Prefecturii, vor urca prietenii lui Axinte (actorul Florin Petrescu), care, la rândul lor, vor veni cu multe surprize muzicale pentru public. Craioveanul Alex Velea este una dintre vedetele care se vor afla în mijlocul petrecăreților din Bănie, alături de alți soliști precum Matteo, Sylvie, Alexandra Ungureanu. Vali Vijelie a fost și el anunțat pentru a urca pe scenă, dar prezența cântărețului de manele nu a fost confirmată de reprezentanții municipalității.

Un spectacol cu sprijinul Primăriei Craiova

„Caravana lui Axinte” vine la Craiova și cu sprijinul municipalității. Consilierii municipali au votat, săptămâna trecută, propunerea autorității locale de a fi oferi piața centrală pentru organizarea acestui eveniment. Proiectul de hotărâre prevede, pe lângă oferirea gratuită a spațiului, și alte câteva facilități. Și anume, municipalitatea asigură securitatea participanților cu ajutorul Poliției Locale și a Jandarmeriei, dar și să salubrizeze zona după fiecare seară de spectacol. De asemenea, tot autoritatea locală trebuie să pună la dispoziție 10 toalete ecologice pentru public. În schimb, artiștii care participă la acest spectacol trebuie să promoveze Craiova.