Percheziţie la Penitenciarul Craiova la un deţinut suspectat de înşelăciuni prin telefon

0
360

Poliţiştii din Botoşani au descins, ieri, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, pentru identificarea şi probarea activităţii infracţionale a unui deţinut încarcerat aici. Poliţiştii îl suspectează pe individ de mai multe înşelăciuni prin telefon, deţinutul sunând diverse persoane sub pretextul că este procuror DIICOT şi vrea să i se comunice coduri de reîncărcare ale unor cartele telefonice despre care ar fi date că sunt false. Cei sunaţi îi dictau codurile, iar el le vindea ulterior.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au comunicat, ieri, că poliţiştii din Botoşani au descins în Penitenciarul Craiova, pentru identificarea unui bărbat încarcerat aici, bănuit de înşelarea mai multor persoane, prin prezentarea de calităţi oficiale false. Mai exact, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Botoşani au făcut, ieri, o percheziţie în Penitenciarul Craiova, în cadrul unui dosar penal, în care un bărbat, încarcerat în unitatea de detenţie, este bănuit că ar fi comis mai multe înşelăciuni prin telefon. Poliţiştii urmăresc, în plus, identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanei în cauză.

În fapt, din cercetări, a reieşit că, în luna august a anului curent, bărbatul ar fi apelat telefonic administratori şi gestionari ai unor societăţi comerciale, prezentându-se ca „procuror D.I.I.C.O.T.”. Sub pretextul că au apărut erori de funcţionare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părţilor vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele şi să le comunice telefonic, spre a fi verificate. Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obţinut mai multe coduri de reîncărcare ale unor cartele telefonice din diverse reţele de telefonie mobilă, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat în scopuri personale. „Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale”, după cum se arată în comunicatul IGPR.