„Baloane de săpun” în Parcul „Nicolae Romanescu”

0
422

Asociaţia „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021” vă invită la performance-ul artistelor vizuale Adina Mocanu şi Alexandra Sand, „Baloane de săpun”. Evenimentul are loc astăzi, ora 18.00, în Parcul „Nicolae Romanescu” – intrarea principală.

«„Baloane de săpun” explorează și caută să dezvolte, prin intermediul unui performance participativ, structurile emoționale, instinctuale și raționale ale spectatorilor. Întâmplarea este cea care decide alcătuirea și desfășurarea actului performativ, ca într-un joc dadaist. Însă spectatorii sunt cei care produc întâmplarea, iar artiștii, cei care o traduc. Această traducere este strict legată de spațiul performance-lui, străzile Craiovei, spațiu familiar spectatorilor participanți, dar necunoscut performerilor», precizează organizatorii.

Care dintre aceștia (artiști și spectatori) este creatorul performance-ului final? Cum se raportează publicul la artist și viceversa și cum conlucrează acțiunile acestora? „Cele două artiste înţeleg arta ca pe un câmp de luptă, dar nu în sensul competitiv, ci ca pe o luptă de idei, un efort de continuă cercetare şi o dezvoltare constantă a limbajului vizual şi conceptual, o nesfârşită posibilitate de a interacţiona în medii diferite. Esenţial pentru lucrările lor este să călătorească şi să exploreze noi societăţi, să găsească fundalul comun şi să-l folosească pentru a crea noi similarităţi”, mai spun reprezentanții Asociației „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”. Poftiți, așadar, să fiți, împreună cu aceștia, creatorii unei întâmplări.