„Maximii” îi mobilizează pe alb-albaştri: „Cu publicul alături, trebuie să învingeţi!”

0
345

Negrilă, Tilihoi, Ungureanu şi Beldeanu spun că atitudinea echipei şi moralul conferit de suporteri sunt esenţiale în meciul de duminică, împotriva Petrolului

Componenţii Craiovei Maxima încearcă să le ofere un imbold componenţilor de astăzi ai Universităţii, într-o perioadă destul de dificilă, în care au strâns doar două puncte în patru etape şi au la orizont meciuri cu cele două echipe ale României participante în play-off-ul Europa League, Petrolul şi Astra. Fundaşul dreapta al Maximei, Nicolae Negrilă, rememorează debutul său pentru Ştiinţa, petrecut chiar contra Petrolului, în ultima etapă a sezonului 1973-1974, când echipa din Bănie a devenit campioană înb premieră. „Mă leagă amintiri frumoase de Petrolul. În 1974 la meciul meu de debut Universitatea a ieşit pentru prima oară campioană a României. Chiar dacă eram foarte tânăr nu am avut nicio emoţie, deşi jucam cu titlul pe masă. Mi-am făcut jocul şi am ieşit campioni. În Craiova am ajuns târziu în noapte, ne-au aşteptat suporterii de la intrarea în oraş. Am făcut vreo două ore până în centru, am coborât de mai multe ori din autocar să jucăm hore şi să ne bucurăm împreună cu suporterii. Acum este un nou început, va dura ceva timp până se va construi o echipă puternică. Nici Craiova Maxima nu a apărut peste noapte. Îmi doresc ca noul urcuş pe culmi să înceapă tot de la un meci cu Petrolul, de la cel de duminică“ spune „Negoro”.

Beldeanu: „Am mare încredere într-un rezultat pozitiv”

Celălalt fundaş de bandă al echipei de legendă a Craiovei, Nae Ungureanu, se ocupă acum şi de urmărirea viitoarelor adversare ale alb-albaştrilor şi recunoaşte că duminică va fi un joc dificil pentru Pleşan şi compania. „Roşu” speră ca publicul să fie un atu al Universităţii contra pretendentei la titlu, care aseară a întâlnit Dinamo Zagreb în play-off-ul Europa League. „Este timpul să câştigăm, chiar dacă întâlnim un adversar mai dificil. Dintotdeanua, Universitatea la meciurile tari strânge rândurile, se mobilizează şi reuşeşte evoluţii de excepţie. Pentru noi, cei din Craiova Maxima, suporterii au fost întotdeauna cel de-al 12-lea jucător. Sper aşa să fie şi la meciul de duminică, pentru că adevăratele caractere la greu se văd“ spune Ungureanu. Nicolae Tilihoi spune că jucătorii şi publicul trebuie să se ajute reciproc pentru a se obţine un prim succes în acest campionat, dar în acelaşi timp echipa să se autodepăşească, ţinând cont de adversarul întâlnit: „Depinde numai de noi să învingem duminică, de modul în care acţionează, la unison, echipa şi publicul. Băieţii trebuie să se autodepşească, să aibă curaj. Iar cu 12.000 de fanatici în spate sunt convins că vor arăta adevărata faţă a Universităţii. Pe noi fanii ne-au ajutat enorm, dat totodată ne-au obligat să facem performanţă“. Şi Aurică Beldeanu este optimist pentru jocul de duminică seara, de la ora 21: „Eu am mare încredere într-un rezultat pozitiv în partida cu Petrolul. Important este ca jucătorii să arate ambiţie, dorinţa de a învinge, să fie cu gândul numai la victorie. Eu sunt oltean prin adopţie, dar simt poate mai bine decât oltenii autentici această ambiţie. Cu un stadion plin ochi, ca pe vremea noastră, putem învinge Petrolul” afirmă Beldeanu.