„Cont(r)ACTe” – ultimul spectacol al microstagiunii „Colibri într-un ACT”

0
266

Teatrul „ACT” din București va prezenta joi, 28 mai, de la ora 19.00, spectacolul cont(r)ACTe, de Mike Bartlett, în regia și traducerea lui Cristi Juncu, scenografia lui Cosmin Ardeleanu, cu Theodora Stanciu, Diana Cavallioti / Irina Antonie. Reprezentația nu este recomandată persoanelor cu vârsta sub 16 ani. Biletele, la prețul unic de 20 lei, se pot procura de la Agenția Teatrului „Colibri”, deschisă de astăzi până joi între orele 10.00-13.00 și 16.00-19.00.

Spectacolul cont(r)ACTe, o producție ARCUB și Teatrul ACT din București, încheie prima parte a microstagiunii „Colibri într-un ACT 2015”, demarată în ianuarie pe scena Fabricii de povești electroCOLIBRI cu spectacolul „Dumnezeul de a doua zi”, continuată cu „Fidelitate” în luna februarie, cu „American Buffalo” în martie și cu spectacolul Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? în luna aprilie. Microstagiunea va fi reluată în toamnă.

Piesa are ca subiect visul aproape oricărui tânăr din societatea noastră să se angajeze într-o firmă de succes, într-o mare corporație, unde să urce treptele una după alta, să aibă un salariu de invidiat și o carieră deschisă. «E un fapt binecunoscut că un procent foarte ridicat al tinerilor absolvenţi de facultate (deci şi, în opinia mea, un procent semnificativ al spectatorilor Teatrului „ACT”) îl reprezintă cei al căror vis e angajarea, urmată de o carieră strălucită, în cadrul unei companii de top. Prin intermediul unei tinere ambiţioase căreia nu-i aflăm decât prenumele, Ema, dramaturgul britanic Mike Bartlett ne introduce în dedesubturile parcursului unei astfel de cariere. Din acest punct de vedere, „cont(r)ACTe” poate fi considerat nu doar un spectacol de teatru, ci şi oportunitatea de a asista la un workshop de perfecţionare, la un training. Nu v-aţi decis încă să rezervaţi bilete? Of, nu vroiam să divulg nimic din povestea propriu zisă a piesei… Bine, vă deconspir preambulul: la scurt timp după angajare, Ema e chemată pe neaşteptate în biroul celei de care depinde de acum încolo viaţa ei – Şefa”, notează regizorul Cristi Juncu.