Conferinţă şi lansare : Integrala “Documentelor din Arhiva Corneliu Zelea Codreanu”

3
896

Biblioteca Judeţeană Dolj “Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova şi Asociaţia Civic Media organizează astăzi începând cu orele 14.00, la lansarea integralei Documentelor din Arhiva Corneliu Zelea Codreanu (Editura TipoMoldova – Iasi, 2012), reprezentând 27 de volume cu documente obţinute din Arhivele CNSAS şi Arhivele Naţionale de Civic Media şi editate de Profesorul Gheorghe Buzatu şi jurnalistul Victor Roncea.

La Conferinţa de lansare organizată sub patronajul directorului Bibliotecii Judeţene Dolj, dr. Lucian Dindirică, vor participa filosoful Constantin Barbu, coordonatorul integralelor Cantemir, Eminescu şi Noica, apropiat şi exeget al celui din urma, prof. univ. dr. Sorin Damean, şeful catedrei de Istorie la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova, scriitorul Aurel Ştefanachi, cunoscut şi ca unul dintre protestatarii anticomunişti arestaţi în 14 decembrie 1989 la Iaşi, director al Editurii TipoMoldova, jurnalistul Victor Roncea, editor al portalului Ziarişti Online şi strălucitul îndrumător a generaţii întregi de istorici însetaţi de adevăr, prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu, fondatorul Centrului de Istorie şi Civilizaţie Europeană – Iaşi. Invitaţi: studenţi, istorici, jurnalişti, oameni de cultură, foşti deţinuţi politic.

Vernisajul Expozitiei “Precum în Cer”

Conferinţa va fi precedată, la orele 13.30, de vernisajul expoziţie de fotografie a Cristinei Nichitus Roncea, “Precum în Cer”, dedicată Părintelui Justin Pârvu de la Mânăstirea Petru Vodă, marele duhovnic al Ortodoxiei româneşti, fost preot voluntar pe Frontul de Est şi fost deţinut politic timp de 16 ani. Prezintă: prof. Constantin Barbu şi prof. Gheorghe Buzatu. Amfitrion: Dr. Lucian Dindirică. Fotografiile Cristinei Nichituş Roncea introduc privitorul cu delicateţe în interiorul vieţii mănăstireşti şi a lumii ortodoxe româneşti. Expoziţia va putea fi vizionată în perioada 28 Noiembrie – 28 Decembrie 2012.


 

3 COMENTARII

  1. Aci e o greşală: filosofu’ Constantin (Costică) Barbu a fost apropiat şi exeget ş-al lu’ Miai Eminescu ş-al lu’ Nicolae Labiş nu numai al lu’ Noica. Că, doar, în scrierile lui ş-ale lu’ Ion Spînu rezultă clar că au fost martori la asasinarea celor doi. Ei descriu cu atâta lux de amănunte cum s-au întâmplat lucrurile că, în mod sigur, au fost de faţă. Vedeţi ce faceţi cu prof. dr. Luician Dindirică că nu i-aţi acordat niciun merit.

  2. Nu este nicio greseala. Constantin Barbu este finul de botez al filosofului Constantin Noica. Ce naiba, nu v-ati dat seama? Cu modestia de care da dovada, Barbu nu a facut cunoscut acest episod din viata sa. Asa ca sa nu mai vorbeasca cirtitorii. Barbu este un filosof din nastere.

  3. parafrazand titlul filmului Actorul si Salbaticii, avand in vedere vederile clar legionariode, ca sa nu le facem de-adreptul legionare, ale lui roncea, buzatu (prezent si la intrunirile noii drepte pentru a-l comemora pe acest criminal codreanu) si ale popii justin parvu, alt legionar de frunte, si avand in vedere ca sorin damean si dindirica sunt mebrii psd…nu ma pot stapani din ras si sa denumesc aceasta pseudo-intrunire academica drept Pesedeii si Legionarii…curat-murdar, coane dameane…

Comments are closed.