Sorin Tănasie “Pantera” a ajuns după gratii

1
912

Craioveanul Sorin Tănasie, cunoscut drept “Pantera”, campion european la box, a fost arestat joi seara. Pe numele boxerului fusese emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat de Judecătoria Piteşti la doi ani şi două luni de detenţie pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pugilistul craiovean Sorin Tănasie, de 31 de ani, zis „Pantera”, campion european la box, este “cunoscut” al poliţiştilor craioveni, întrucât a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. În martie 2008, un craiovean a depus plângere împotriva lui Sorin Tănasie, pe care îl acuza că l-ar fi bătut pentru o fată. Poliţiştii au stabilit că a fost într-adevăr vorba despre o altercaţie între două grupuri de tineri în urma căruia doi tineri au suferit mai multe leziuni, prezentându-se la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde li s-au acordat îngrijiri medicale. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în acest dosar cercetările s-au finalizat cu neînceperea urmăririi penale (NUP) a pugilistului, după ce persoanele agresate şi-au retras plângerile.

În 2007, Sorin Tănasie se alegea cu un alt dosar penal pentru distrugere şi port ilegal de armă albă, după ce tăia pneurile maşinii unui craiovean. Boxerul se afla la un fast-food de pe “Calea Severinului”, unde a venit un bărbat, care, fără să ţină cont de coadă, a intrat în faţă şi a comandat. Sorin Tănasie l-a apostrofat, între cei doi urmând un schimb de replici, după care craioveanul l-a lovit pe Tănasie. Boxerul a scos un cuţit, iar tânărul, speriat, a fugit. În lipsa acestuia, pugilistul şi-a vărsat nervii pe BMW-ul lui, înţepându-i roţile. Dosarul s-a finalizat cu o amendă administrativă pentru Tănasie.

Sorin Tănasie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, după ce, în martie 2005, a lovit un poliţist în timpul unui alt scandal. Pugilistul a avut o altercaţie cu un tânăr, într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă, în timpul căreia a rupt două scaune din incinta localului. Unul dintre agenţii de poliţie care a venit la intervenţie a primit un pumn în figură, apoi a fost îmbrâncit şi înjurat de Tănasie. Judecătoria Craiova l-a găsit vinovat pe boxer şi l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare, însă, la apel, Tribunalul Dolj i-a redus pedeapsa la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat, definitiv, în luna februarie a acestui an pe Tănasie la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală gravă, într-un scandal petrecut în 2004 la un ştrand din Işalniţa.

Culmea este că fapta pentru care a ajuns acum în spatele gratiilor este cea mai puţin gravă din punctul de vedere al violenţei. La sfârşitul lui 2008 a fost prins conducând băut prin Piteşti, a fost oprit de poliţişti, însă a refuzat recoltarea probelor biologice. Judecătoria Piteşti l-a condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare, iar Curtea de Apel Piteşti a menţinut decizia, devenind astfel definitivă, iar pe 1 iunie a fost comunicat IPJ Dolj mandatul de executare a pedepsei emis pe numele boxerului. Bărbatul va fi transferat în penitenciar pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

 

Comments are closed.