Muzică şi premii, pe „Portativul veseliei”

0
289

Asociaţia CLUB ARTI, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi Radio „Oltenia” Craiova au organizat, în perioada 29 iunie – 2 iulie, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Portativul veseliei” – ediţia a V-a. Palatul RSR, gazda evenimentului, a răsunat pe perioada celor trei zile de vocile calde ale celor 60 de copii aflaţi în concurs. Au venit din Bacău, Iaşi, Bucureşti, Turda, Rm. Vâlcea, de la cei mai mici de 5 ani şi până la cei de 17 ani, pentru a cânta şi a se bucura de această „sărbătoare a muzicii”, cum a numit-o compozitorul Cristian Alivej, membru al juriului.

Prima zi concursul a debutat cu secţiunea „Campioni”, la care câştigători ai ediţiilor precedente au „luptat” pentru Trofeu. S-a continuat cu secţiunea „Grupuri mici”, unde pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat grupul „JO” din Bucureşti, format din Jennifer Dumitraşcu şi Olivia Vâlcu. La secţiunea „Creaţie” au intrat în concurs nouă piese, Trofeul fiind câştigat de „Cerul meu albastru” – muzica Cristian Alivej, versuri Ioan Gherman, interpret Vera Verneş, din Turda. Au urmat secţiunile „Interpretare piese lente” şi „Interpretare piese ritmate”, unde cei 60 de copii au concurat pentru trofeele celor şase grupe de vârstă. La grupa celor mici (5-7 ani), Trofeul a ajuns la Maria Rusu, din Bucureşti, care la cei 6 ani ai săi mai are în palmares şi Trofeul Festivalului „Gala cântecelor de iarnă”, organizat de CLUB ARTI în luna decembrie a anului trecut. La grupa 5-7 ani, Trofeul a fost câştigat de Victor Neacşu, din Drobeta-Turnu Severin. La următoarele trei categorii trofeele au revenit bucureştencelor Christiana Sora, Nicoleta Ghinea (şi ea câştigătoare a trofeului pe grupă la Festivalul „Gala cântecelor de iarnă”) şi Denisa Trofin. Trofeul grupei 15-17 ani a rămas în Craiova, fiind obţinut de Anastasia Croitorescu. Joi seara a avut loc secţiunea „Videoclip”, care s-a desfăşurat gen Gala MTV, videoclipurile din concurs fiind nominalizate de specialişti şi votate de concurenţi.

Festivitatea de premiere, de vineri după-amiază, s-a deschis cu un recital susţinut de Mihai Trăistariu şi a continuat cu decernarea mai multor premii speciale, constând în acordarea de piese de către compozitorii Cristian Alivej şi Claudiu Bulete, participări în finala concursurilor „Flori de gheaţă” din Bucureşti şi „Gala cântecelor de iarnă”, promovări la Radio „Oltenia”, pictorial în revista „Carolina”, medalii. Juriul, format din specialişti în domeniul muzical şi prezidat de Mihai Trăistariu, a decis ca Marele Premiu şi Trofeul Festivalului să fie acordat la doi concurenţi, care au avut punctaj egal. Este vorba despre Diana Antonica, în vârstă de 17 ani, din Constanţa, care s-a remarcat pentru calităţi vocale excepţionale, şi de Jennifer Dumitraşcu, de numai 9 ani, care a uimit atât juriul, cât şi publicul, nu numai prin calităţile vocale, ci şi ca dansatoare şi actriţă. De altfel, micuţa artistă are deja un palmares strălucit, în care figurează multe premii câştigate la concursurile de muzică, dar şi roluri în trei filme, dintre care cel principal în „Îngeraşii”.