Doljeni cercetaţi penal pentru furturi de cabluri

1
331

Furturile de cabluri din reţele de telefonie fixă sau electrică le dau mari bătăi de cap poliţiştilor doljeni, întrucât s-au înmulţit în ultima perioadă. La acest sfârşit de săptămână oamenii legii au întocmit mai multe dosare penale pe numele unor persoane prinse la furat de cabluri sau la domiciliile cărora au fost găsite probe care arătau că se ocupă cu comiterea faptelor de acest gen.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de sâmbătă spre duminică poliţiştii din Afumaţi şi Urzicuţa, aflaţi în serviciul de patrulare pe raza comunei Afumaţi, au prins în flagrant patru bărbaţi care încercau să sustragă cablu telefonic dintr-o reţea subterană dezafectată. Aceştia au fost duşi la sediul Postului de Poliţie, unde s-a stabilit că este vorba despre Marinel Constantin, de 25 de ani, Dorel Constantin, de 48 de ani, Ilie Băceanu, de 43 de ani, toţi din comuna Urzicuţa, şi Strugurel Tîndală, de 47 de ani, din comuna Scoarţa, judeţul Gorj.

În plus, cu o noapte înainte, tot în comuna Afumaţi, poliţiştii au fost anunţaţi că un bărbat încearcă să sustragă cablu telefonic de pe câmp. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi l-au prins pe Teofil Bobeş, de 28 de ani, din comuna Urzicuţa. În ambele cazuri oamenii legii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Vineri, 1 iulie a.c., lucrători ai Formaţiunii de Investigaţii Criminale Segarcea, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Segarcea, au efectuat două percheziţii la domiciliul unor persoane suspectate de furturi de cablu. În cadrul acestor activităţi, poliţiştii au găsit la locuinţa lui Nicolae Manciu, de 73 de ani, din comuna Calopăr, 4 izolatori ceramici şi 40 de metri liniari inserţie metalică. În plus, din cercetările efectuate, oamenii legii au mai stabilit că nepotul celui percheziţionat, Petrişor Manciu, de 18 ani, Răzvan Totescu, de 19 ani, ambii din municipiul Craiova, Cosmin Ioţa, de 19 ani şi Andrei Oprea, de 18 ani, din comuna Calopăr, în perioada 15-28 iunie a.c., au sustras cabluri de la reţeaua electrică aflată în conservare, situată în imediata apropiere a comunei Calopăr, prejudiciul creat de aceştia fiind de aproximativ 2.500 lei. Oamenii legii continuă cercetările faţă de aceştia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

 

Comments are closed.