Cursuri de formare profesională pentru 1451 şomeri

0
303

A.J.O.F.M. Dolj organizează în această perioadă o serie de cursuri de formare profesională în calificări care au solicitare constantă pe piaţa forţei de muncă sau pentru ocupaţii unde nu există forţă de muncă pregătită la nivelul cerinţelor angajatorilor.

Aurora Tiribeja, directorul executiv al A.J.O.F.M. Dolj, a precizat că, până la finele lunii mai, instituţia pe care o reprezintă a organizat cursuri de formare profesională pentru 1451 şomeri, dintre care 764 femei, în următoarele calificări: administrator imobile, asistent relaţii publice şi comunicare, bucătar, cameristă, coafor, cofetar-patiser, comunicare în limba engleză, cosmetician, frizer, dulgher, tâmplar parchetar, instalator tehnico sanitare şi gaze, lucrător în comerţ, manager proiect, manichiură pedichiură, operator introducere şi validare date, ospătar, lucrător în cultura plantelor, maseur şi nu în ultimul rând, inspector resurse umane. 472 de şomeri au absolvit cursuri organizate prin proiecte europene în următoarele meserii: agent comercial, agent pază şi ordine, baby sitter, cameristă, confecţioner asamblor articole textile, contabil, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în comerţ, peisagist floricultor, măcelar.

«Dintre cursurile organizate de beneficiarii de proiecte din fonduri europene în care AJOFM Dolj este partener amintim: cursuri ECDL de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator recunoscute la nivel internaţional, cursuri de agent comercial, contabil, măcelar, peisagist floricultor etc.» a subliniat Aurora Tiribeja. În luna iunie au început deja următoarele cursuri finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj: instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lucrător în cultura plantelor, inspector resurse umane, ospătar şi frizer.

***

Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj  sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, precum şi la examenul de absolvire a acestora, conform art. 42, alin.1, litera c.