Caravana de reintegrare a şomerilor, în fiecare zi, în Piaţa „Mihai Viteazul”

0
299

Pe parcursul acestei săptămâni, Caravana Centrului de Reintegrare a Şomerilor Craiova va fi prezentă în Piaţa „Mihai Viteazul” din centrul oraşului. Acţiunea, desfăşurată de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare (ASEF), în parteneriat cu Primăria municipiului Craiova, vine în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unei slujbe, care se pot înscrie într-un program gratuit de reintegrare pe piaţa muncii, intitulat “Munca pe primul loc”, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Centrul de Reintegrare a Şomerilor Craiova (CRS), înfiinţat în luna ianuarie 2011, în cadrul proiectului “Munca pe primul loc”, îşi propune să sprijine un număr de 3.000 de şomeri din regiunea Sud-Vest Oltenia, prin oferirea de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere, precum şi de servicii de formare profesională. Sediul organizaţiei este situat pe b-dul „Decebal” nr. 83, acolo unde se desfăşoară workshopuri motivaţionale, întâlniri individuale sau şedinţe de consiliere psihologică şi formare profesională.

„Oferim servicii de informare, mediere, consiliere şi formare profesională. Sper să reuşim să-i consiliem pe toţi cei care au nevoie de un loc de muncă. Ne adresăm în special persoanelor inactive, şomerilor cu vârsta peste 45 de ani, dar şi celor mai tineri”, a precizat Tania Levcenco, manager Relaţii cu Comunitatea în cadrul ASEF. Pentru o mai bună informare a publicului din Oltenia asupra serviciilor oferite, CRS Craiova a iniţiat, în perioada iulie-septembrie 2011, acţiunea “Caravana Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor”.

Doljenii interesaţi, aşteptaţi la Caravana CRS

Reprezentanţii centrului vor fi prezenţi în toate municipiile-reşedinţă de judeţ din Oltenia pentru a oferi informaţii privind serviciile gratuite la care au acces şomerii şi, deopotrivă, angajatorii. Aceştia din urmă pot economi timp şi resurse financiare importante utilizând, ca metodă principală de recrutare de personal, Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor, beneficiind, într-un timp relativ scurt, de o evidenţă a persoanelor disponibile pentru un loc de muncă, precum şi a calificărilor lor.

Caravana Centrului de Reintegrare a Şomerilor se va afla în Piaţa „Mihai Viteazul”, între orele 9.00 – 12.00 şi 15.00 – 18.00, iar în weekend, între 9.00 şi 12.00. Ea se va deplasa săptămâna viitoare la Târgu Jiu, urmând ca, în lunile august şi septembrie, să aibă loc acţiuni similare la Slatina, Vâlcea şi Turnu Severin.