Opt dosare penale şi 181 de amenzi

0
314

Poliţiştii doljeni au organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi viteza excesivă. Efective de la Serviciul Rutier şi formaţiunile de ordine publică au oprit pentru verificări 645 autovehicule, fiind legitimate 678 persoane, dintre care 12 au fost conduse la sediul Politiei pentru cercetări.

În cadrul acţiunii au fost constatate 8 fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, şi 181 abateri de natură contravenţională, fiind aplicate sancţiuni în sumă de 25.174 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 13 permise, 7 dintre acestea fiind reţinute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru defecţiunile tehnice constatate poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare. De exemplu, au fost depistaţi G. Enache (38 de ani), din oraşul Filiaşi, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi T. Gheorghe (46 de ani), din comuna Piscu Vechi, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu având o concentraţie alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au prins în trafic pe S. Octavian (36 de ani), din oraşul Dăbuleni, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. T. Nicu, 32 de ani, din Sadova, a fost găsit şi el în timp ce conducea pe DJ 542 un autoturism neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.