Angajata UM Sadu rănită în explozie, internată la Craiova

0
308

O angajată a Uzinei de armament Sadu, din judeţul Gorj, a ajuns, ieri, în jurul prânzului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Femeia a fost victima unui accident de muncă, în urma exploziei unei substanţe alegându-se cu arsuri de gradul II şi III pe faţă şi pe mâini. Starea sa de sănătate este stabilă, urmează să fie operată de medicii craioveni, iar circumstanţele în care s-a produs accidentul sunt cercetate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, unde s-a înregistrat un dosar în acest sens.

Doina Rebedea, în vârstă de 42 de ani, angajată de mai bine de zece ani în cadrul Secţiei Pirotehnice a UM Sadu din judeţul Gorj, a ajuns, ieri-dimineaţă, la Spitalul Municipal Târgu Jiu, după ce a suferit arsuri de gradul II şi III pe faţă şi pe mâini, în urma unui accident de muncă. Chiar dacă starea sa era stabilă, medicii de aici au luat decizia transferării victimei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde femeia a şi ajuns, în jurul orei 13.00, cu o ambulanţă. S-a ferit să facă vreo declaraţie, acoperindu-şi faţa, însă se puteau vedea mâinile bandajate.

“Pacienta a ajuns la noi în jurul orei 13.00, era conştientă, stabilă şi prezenta arsuri de gradul II şi III pe faţă şi pe membrele superioare. A fost internată în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul spitalului, unde va primi îngrijirile necesare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea accidentului de muncă. În plus, conform unui comunicat al Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu s-a constituit un dosar având ca obiect accidentul de muncă (explozia) petrecut în cursul zilei de 2 august a.c., într-o secţie a S.C. UM SADU S.A., soldat cu vătămarea corporală a unei angajate.

“La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din lucrători ai poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi Criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, care, sub coordonarea procurorului, efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs explozia”, se mai arată în comunicat.

Din primele date furnizate de reprezentanţii UM Sadu, se pare că femeia manevra circa 200 de grame de substanţă explozivă, moment în care aceasta s-a iniţiat şi a explodat. Femeia a respectat normele de protecţie a muncii şi, cu toate acestea, substanţa s-a aprins. În atelierul respectiv se lucrează individual, mai erau şase-opt angajaţi, însă nu s-au înregistrat nici pagube şi nici alte victime în urma incidentului.

Din nefericire, nu este primul accident petrecut în incinta acestei unităţi. În luna februarie a acestui an, două salariate ale UM Sadu şi-au pierdut viaţa în urma unei explozii.