Excavator furat din Spania, descoperit la PTF Calafat

0
322

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, la sfârşitul săptămânii trecute, un excavator marca “Hitachi” în valoare de 116.000 lei şi un autoturism Nissan Almera, ambele figurând în bazele de date SIS – SIRENE ca fiind furate din Spania.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj, joi după-amiaza, în jurul orei 14.30, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, cetăţenii bulgari D.Z.I şi D.I.M, cu un autocamion marca Volvo ce transporta un excavator marca Hitachi, fabricat în anul 2006. “Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în ceea ce priveşte utilajul, fapt ce a determinat efectuarea unei verificări amănunţite. În urma verificărilor efectuate în bazele de date SIS (Sistemul Informatic Schengen) – SIRENE, s-a constatat că excavatorul figurează ca fiind furat din Spania de pe 6 iulie 2011”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Dolj, inspector Veronica Constantin. Tot din verificările efectuate în bazele de date SIS – SIRENE, poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi, un autoturism marca Nissan Almera, introdus de către autorităţile spaniole în bazele de date ca fiind furat pe 16 iunie 2010.

Atât utilajul, în valoare de 116.000 lei, cât şi autovehiculului marca Nissan, au fost duse la sediul IJPF Dolj, iar pe numele cetăţenilor în cauză au fost întocmite acte premergătoare de cercetare pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la săvârşirea infracţiunii de furt, la finalizarea verificărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.