Dublă crimă la Orodel

0
390

O femeie de 66 de ani din comuna doljeană Orodel şi-a găsit sfârşitul după o ceartă cu soţul, în urma căreia acesta a pus mâna pe cuţit şi i-a aplicat două lovituri în zona inimii. Beat, bărbatul a ieşit pe uliţă, cu cuţitul la el, şi a mai ucis un consătean, pe care l-a văzut în apropierea locuinţei sale. Autorul, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat preventiv în cursul zilei de ieri şi probabil îşi va petrece ultimii ani din viaţă în spatele gratiilor, mai ales că este recidivist.

Nici nu s-au stins bine ecourile tragediei de la Galiciuica, că o altă crimă dublă s-a şi petrecut în judeţ. Un bărbat de 61 de ani din satul Călugărei, comuna Orodel, i-a îngrozit pe localnici după ce, sâmbătă după-amiază, şi-a ucis soţia şi un vecin cu care suspecta că l-ar înşela nevasta.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din Orodel au fost sesizaţi sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.00, despre faptul că un localnic, Constantin Tudosie, de 61 de ani, ar fi ucis două persoane. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi pentru că aspectele sesizate se confirmau, au solicitat prezenţa unei echipe de cercetare condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În timp ce o mulţime de localnici se strânseseră curioşi la poarta locuinţei familiei Tudosie şi comentau îngroziţi cele petrecute, oamenii legii au demarat verificările pentru a stabili ce se întâmplase. Din primele date strânse de anchetatori, a reieşit că autorul, Constantin Tudosie, aflat într-o stare avansată de ebrietate, se apucase la ceartă cu soţia sa, Florica Tudosie, de 66 de ani, în locuinţa pe care cei doi o împărţeau. Nimeni nu ştie exact ce şi-au strigat cei doi, cert este că, la un moment dat, bărbatul a pus mâna pe un cuţit şi i-a aplicat soţiei două lovituri, ambele în zona inimii, care i-au adus acesteia sfârşitul. A lăsat trupul neînsufleţit în casă şi a ieşit pe uliţă, cu cuţitul după el. În apropierea casei l-a văzut pe Florin Buţă, de 77 de ani, s-a dus direct spre el şi i-a aplicat o lovitură în spate, nimerindu-i inima. Oamenii spun că au strigat la el şi l-au întrebat ce-a avut cu bietul om, moment în care criminalul le-ar fi spus că nu este singurul pe care l-a omorât, ci că şi-a omorât şi soţia. După ce au încheiat cercetarea la locul tragediei şi au dispus transportarea celor două cadavre la morgă, în vederea efectuării necropsiilor, anchetatorii l-au luat pe bărbat şi l-au adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Bărbatul, care se mai trezise din băutură, nu a oferit un motiv clar pentru faptele sale, susţinând că nu-şi aminteşte prea bine ce s-a întâmplat. Oricum, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Dolj, care i-au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, cercetările fiind continuate pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Bărbatul nu se află pentru prima dată în spatele gratiilor, pentru că, în trecut, a mai fost condamnat, tot pentru omor.