Băileştenii petrec cu Smiley şi Laura Lavric la Zilele municipiului

0
360

Smiley

De astăzi până duminică, 28 august, în Băileşti e sărbătoare. Cea de-a XI-a ediţie a Zilelor municipiului îi invită la distracţie pe cei mici şi cei mari, deopotrivă. Spectacole folclorice susţinute de Laura Lavric, Angelica Stoican ori formaţia de dansatori a Ansamblului „Maria Tănase”, parada portului popular, spectacole de muzica uşoară, dance şi etno avându-i ca invitaţi pe Smiley, Talisman, Laurenţiu Cazan şi Măriuţele, o întâlnire cu fiii oraşului găzduită de Casa Memorială „Amza Pellea”, întreceri sportive la handbal, fotbal, tenis de masă, şah şi cros, un spectacol interactiv pentru copii cu „magicianul” Marian Rîlea, expoziţii, lansări de cărţi, ba chiar şi o tombolă şi un foc de artificii – toate au fost pregătite de Primăria şi Consiliul Local Băileşti, împreună cu instituţiile de pe plan local, pentru sărbătoarea oraşului.

Copiii, aşteptaţi la un spectacol interactiv cu „magicianul” Marian Rîlea

Deschiderea oficială a manifestărilor are loc astăzi, ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură „Amza Pellea”, care găzduieşte, apoi, spectacolul cu piesa „Mobilă şi durere”, de Th. Mazilu, în regia lui Eugen Titu, prezentat de trupa de teatru „Masca” a instituţiei. Programul de mâine, 26 august, va debuta la ora 9.00, cu inaugurarea Muzeului „Câmpia Băileştilor”, şi va continua cu mai multe activităţi dedicate copiilor: vernisajul expoziţiei de desene realizate în tabăra de vară condusă de prof. Maria Dunavăţu (ora 10.00, foaierul Casei de Cultură), „Judecata Poveştilor” – spectacol interactiv cu „magicianul” Marian Rîlea (ora 10.30, Piaţa Monumentului Eroilor), întreceri sportive la ştrand (ora 11.00) şi turneul şcolar de handbal masculin (ora 17.00, terenul de sport al Grupului Şcolar  „Ştefan Anghel”). Spre seară, iubitorii folclorului se vor putea delecta cu o paradă a portului popular (ora 19.00) şi un spectacol susţinut pe scena amplasată pe strada „Lt. Becherescu” de ansambluri de amatori din Balş, Işalniţa, Dioşti, Horezu, Leu, Maglavit, Ciuperceni, Rast şi Terpeziţa (ora 20.00).

Seară folclorică, în acompaniamentul tarafului condus de maestrul Marcel Parnica

Şi în week-end băileştenii sunt aşteptaţi fie să facă mişcare, fie să se distreze, fie să ia parte la manifestări culturale. Sâmbătă, pe terenul de sport al Liceului „Mihai Viteazul” se va desfăşura campionatul şcolar de fotbal masculin (de la orele 9.00 şi 18.00), foaierul Casei de Cultură va găzdui Cupa Băileştiului la şah (ora 11.00) – la care vor participa şahişti din Băileşti, Calafat, Craiova, dar şi din Bulgaria, iar în sala de sport va avea loc un concurs şcolar de tenis de masă (ora 15.00). Copiii vor avea parte de încă un spectacol de magie, în Piaţa Monumentului Eroilor (ora 10.00), iar iubitorii de cultură sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei de pictură a artistului Marius Turaiche (ora 10.30) şi la lansarea cărţii „Baladele băileştene”, de Valentin Turcu (ora 11.00), ambele la Casa de Cultură „Amza Pellea”. Ca şi în seara precedentă, de la ora 20.00 scena din strada „Lt. Becherescu” va fi rezervată folclorului. Le vor cânta băileştenilor interpreţii Laura Lavric, Nineta Popa, Angelica Stoican, Isabela Tomiţă şi Alexandru Jidveianu, cărora li se va alătura formaţia de dansatori a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, în acompaniamentul tarafului condus de maestrul Marcel Parnica.

Concursuri-surpriză, tombole şi un foc de artificii vor încheia petrecerea

Duminică, 28 iulie, va fi ultima zi de sărbătoare a municipiului. Deschis la ora 9.00, cu un cros pentru toate vârstele, pe strada „Victoriei”, programul va continua cu întâlnirea fiilor oraşului şi acordarea de distincţii şi medalii la Casa Memorială „Amza Pellea” (ora 10.30). Scena evenimentelor se va muta apoi în Piaţa Monumentului Eroilor, unde vor avea aloc un spectacol pentru copii, cu animaţie, karaoke şi clowni (ora 11.00), şi un spectacol de divertisment susţinut de formaţiile artistice ale  Casei de Cultura „Amza Pellea” (ora 18.30). Invitaţi speciali ai organizatorilor Zilelor municipiului Băileşti vor încheia programul aniversar: Smiley, Talisman, Laurenţiu Cazan şi Măriuţele vor susţine un spectacol de muzică uşoară, dance şi etno, începând cu ora 20.00. Nu vor lipsi concursurile-surpriză, tombolele şi un spectaculos foc de artificii.