Tabere pentru copiii cu dizabilităţi

0
301

Vara aceasta copiii cu diazabilităţi din judeţul Dolj, beneficiari ai World Vision, au avut parte de o surpriză de proporţii. Aceştia şi-au petrecut vacanţa în taberele organizate, fie în staţiunea Băile Felix, fie la Straja.

Timp de şase zile, 32 de copii cu diazbilităţi s-au distrat în staţiunea Băile Felix unde au avut posibilitatea să beneficieze de servicii de recuperare cum ar fi kinetoterapia, hidroterapia sau băile termale. Alţi 23 de tineri, beneficiari ai proiectului „Centru multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunea Nord-Vest, Sud – Est şi Sud-Vest Oltenia”, au participat la tabăra „Viaţa” – Program al Fundaţiei Noi Orizonturi – care doreşte prin activităţile propuse să dezvolte valori morale, precum solidaritatea, compasiunea, încrederea, curajul sau respectul. În cadrul taberei „Viaţa”, desfăşurată în staţiunea montană Straja, organizatorii au folosit ca modalitate de petrecere a timpului liber o serie de activităţi de aventură precum alpinismul, curs de frânghii la mare şi la joasă înălţime sau trasee montane.

Peste 100 de copii din mediul rural, în vacanţă la munte

Alături de beneficiarii Centrului Multifuncţional, au fost şi 100 de copii din mediul rural, din comunităţile partenere World Vision, care s-au evidenţiat prin rezultate bune la învăţătură. Vacanţa la munte a fost pentru unii dintre ei o ocazie extraordinară, mai ales că aceştia nu au posibilităţi financiare care să le permită astfel de excursii. „Abia dacă am fost la Craiova de câteva ori. Părinţii mei nu au posibilităţi să mă trimită în excursii. Nu credeam să am bucuria de a vedea muntele aşa de curând. Totul a fost minunat. Activităţile sunt destul de dificile, dar la final te simţi un învingător, prinzi mai mult curaj”, a spus Claudiu, din Coţofenii din Dos.

Şi beneficiarii proiectului „Vreau în clasa a noua” şi-au petrecut trei zile în staţiunea Călimăneşti, unde pe lângă drumeţii au participat la activităţi de orientare vocaţională. Acestea au obiectivul să îi ajute să-şi fixeze priorităţile în construirea unei viitoare cariere profesionale, în condiţiile în care mulţi din ei vor susţine examenul de bacalaureat peste doar un an.

Sprijin pentru mai multe comunităţi doljene

World Vision s-a implicat şi în sprijinirea mai multor comunităţi doljene în organizarea de excursii. Astfel, copiii de la şcoala Coţofenii din Dos au vizitat Alba Iulia şi Sighişoara, cei de la şcoala Bucovăţ au vizitat Maramureşul, iar cei de la şcoala Vârvorul de Jos au ajuns la Porţile de Fier. De asemenea, copiii care au participat la activităţile catehetice din cadrul Programului Hristos Împărtăşit Copiilor, din parohiile Rasnic şi Salcia au participat la un pelerinaj la mânăstirile din judeţul Vâlcea.