Măsuri de ordine pentru spectacolele din week-end

0
301

Aproximativ 50 de jandarmi, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, asigură măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii optime a concertului susţinut de trupele „Hara”, „Bere Gratis” şi „Voltaj”, în parcarea centrului comercial “Real” din Craiova, în această seară, de la ora 20.00.

În plus, duminică, 28 august a.c., alţi 40 de jandarmi din cadrul aceleiaşi unităţi, vor asigura măsurile de ordine publică, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, la spectacolul de muzică uşoară susţinut de Smiley, Talisman, Laurenţiu Cazan şi Măriuţele, care încheie ediţia a XI-a a manifestărilor consacrate „Zilelor Băileştiului”.

Potrivit reprezentanţilor unităţii, misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit astfel de fapte, monitorizarea şi descurajarea grupurilor de tineri cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

“Totodată, la sediul  unităţii va fi constituită o rezervă de intervenţie pregătită să acţioneze în cel mai scurt timp, dacă situaţia operativă o va impune. Atenţionăm cetăţenii care vor participa la aceste manifestări că acestea reprezintă momente prielnice pentru infractori (în special hoţii de buzunare) şi îi sfătuim să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora”, a precizat cpt. Cosmin Mirea, ofiţer de presă al GJMb Craiova.