Toamnă culturală la Biblioteca Municipală Băileşti

0
371

În holul Bibliotecii Municipale „Petre Anghel” din Băileşti are loc astăzi, ora 10.00, vernisajul primei expoziţii personale de pictură şi desen SF a tânărului artist Denis Carol Armăsaru, elev în clasa a X-a la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Cei care doresc să descifreze lumea misterelor în viziunea autorului sunt aşteptaţi să vizitele expoziţia timp de o lună, zilnic, între orele 9.00 şi 16.00.

De asemenea, iubitorii de artă mai pot vedea, în foaierul Casei de Cultură „Amza Pellea” din Băileşti, expoziţia de pictură şi desene „Culori băileştene”. Aceasta cuprinde creaţii plastice ale elevilor participanţi la Tabăra de vară, organizată de Biblioteca Municipală şi aflată la cea de-a II-a ediţie. Sub îndrumarea prof. Maria Dunavăţu, elevii au realizat, în aer liber, picturi şi desene inspirate de monumentele oraşului, precum şi compoziţii cromatice. Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 26 septembrie.

Biblioteca băileşteană a fost gază şi ieri a unei manifestări, de această dată desfăşurată în cadrul Clubului Seniorilor, într-o atmosferă de… competiţie. S-au ales, prin vot secret, „Miss bunicuţa” şi „Mister bunicuţul”, concursul aflându-se la cea de-a II-a ediţie. Câştigătorii – prof. Elisabeta Bălţoi (77 de ani), fost cadru didactic la Şcoala nr. 5 din localitate, şi prof. Gheorghe Gheorghişan (73 de ani), care a predat Limba română la Grupul Şcolar „Ştefan Anghel” din Băileşti – au fost recompensaţi cu diplome şi buchete de flori. Festivitatea a fost urmată de omagierea primului poet băileştean, Mihai Ghenescu.