Rommel Voicu aşteaptă decizia Înaltei Curţi

1
359

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut, săptămâna trecută, măsura arestării preventive faţă de Dan Rommel Voicu, care, în urmă cu aproape un an, a înjunghiat mortal un tânăr de 17 ani şi a rănit încă unul, ambii elevi ai Liceului “Tudor Arghezi” din Craiova. În plus, instanţa supremă a stabilit pentru 20 septembrie a.c., termenul la care se va judeca recursul declarat de Rommel împotriva sentinţei Curţii de Apel Craiova, în baza căreia ar avea de executat o pedeapsă de 21 de ani şi 8 luni pentru omor calificat.

La începutul lunii mai a.c., a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recursul declarat de Rommel Voicu împotriva deciziei Curţii de Apel Craiova care îi sporise cu 5 ani pedeapsa pronunţată de Tribunalul Dolj. După mai multe amânări, dat fiind faptul că s-a intrat şi în vacanţa judecătorească, săptămâna trecută, după ce judecătorii de la instanţa supremă au menţinut ca legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpatului, s-a stabilit termenul pentru judecarea recursului pe 20 septembrie a.c.

Reamintim că judecătorii Curţii de Apel Craiova au admis, miercuri, 13 aprilie a.c., apelurile declarate de părinţii lui Andrei Goreci şi de Cristian Manea şi i-au adăugat lui Rommel Dan Voicu un spor de pedeapsă de 5 ani de închisoare la sentinţa pronunţată în ianuarie de Tribunalul Dolj, rezultând o pedeapsă de 21 de ani şi 8 luni de închisoare. În plus, pe latura civilă a procesului, pe 5 aprilie, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Rommel Voicu să plătească părţilor civile daune materiale şi despăgubiri morale în valoare totală de peste 130.000 de lei.

Rommel Voicu s-a numărat printre primii beneficiari ai prevederilor Legii 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, din Dolj. La primul termen al procesului, pe 13 ianuarie 2011, tânărul a apărut în faţa magistraţilor Tribunalului Dolj, şi-a recunoscut faptele, aşa cum au fost acestea consemnate în rechizitoriu, a spus că le regretă şi a solicitat să fie condamnat potrivit prevederilor “Micii reforme în justiţie”. Avocatul părţilor civile – familia Goreci şi familia lui Ionuţ Manea, tânărul rănit, care a scăpat cu viaţă – şi procurorul de şedinţă au solicitat instanţei aplicarea maximului pedepsei, luând în considerare gravitatea faptelor comise. Seara, instanţa a pronunţat sentinţa, Rommel Voicu fiind condamnat la 16 ani şi 8 luni închisoare pentru omor calificat, 8 ani şi 4 luni închisoare pentru tentativă de omor calificat şi 1 an şi 4 luni pentru portul ilegal al cuţitului, urmând să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv 16 ani şi 8 luni închisoare.

***

Reamintim că, în urmă cu aproape un an, pe 7 octombrie 2010, Dan Rommel Voicu, de 19 ani, a lovit cu cuţitul doi tineri, pe Andrei Goreci şi pe Ionuţ Manea, ambii elevi ai Liceului “Tudor Arghezi”, apoi a fugit. Tragedia s-a petrecut pe o alee din vecinătatea unităţii de învăţământ şi, în timp ce Manea a scăpat cu răni uşoare, Andrei Goreci a murit în mijlocul străzii, în faţa liceului, în ciuda încercărilor medicilor de a-l stabiliza. Prins şi arestat preventiv, Rommel Voicu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 27 decembrie 2010, pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi port fără drept al unui cuţit.

 

 

1 COMENTARIU

  1. In primul rand…nimeni nu are dreptul sa judece ..doar D`zeu stie ce s`a intamplat…eu l`am cunoscut pe Danezzu` ca fiin un baiat f simpatic…si nu cred k a fost premeditat ceea ce a facut…sincer..toti cei care l`au judecat fara sa`l cunoasca..ar trebuii sa`si retraga cuvintele..omul asta v`a jignit cu ceva???…v`a facut voua vreun rau??…asta e viata..asa poate i`a fost scris…inteleg k familiile sunt indurerate..dar asa sunt adolescentii in ziua de azi…nu toti suntem cu ”stea” in frunte…el doar a intervenit pt fratele sau..care nu ar fi facut asta????care nu si`ar fi dat si viata pt fratele sau..d unde stiti voi ce s`a intamplat…?doar ei intre ei stiu ce s`a intamplat…pt k am vazut pe alte site`uri..doar cuvinte rautacioase..asta e ROMANIA fratilor..cand au ce ‘roade'(barfii)..rod fratilor..da in ultimul fel…nu mai judecati oamneii fara sa ii cunoasteti…nimeni nu stie cu ce ne asteapta ziua de maine..si eu am frati..si mi`as da si viata pt ei..d unde stiti k e singuru vinovat?…ati fost de fata?…nu..atunci…cine citeste acest comentariu sa isi tina gura..pt k Danezuu` a fost la locul si in momentul nepotrivit…lasati ura ddeoparte…si lasati`l in pace pe bietul baiat…noua..romanilor ne trebuie lanturi k sa nu facem ce ne trece prin cap…asa am fost invatati..sa ne facem dreptate singuri….!Danezuu` chiar imi pare f rau pt ce s`a intmaplat…stiu k nu a fost intentia ta sa ajungi chiar aici` dar asta e…lucrurile nu se rezolva daca lasi capul jos…inteleg k a murit un suflet de om…dar devoratorii astia nu te lasa in pace…si nu o vorface niciodata..pt k nu au respect!..D`zeu sa il ierte pe baiat..iar tie Danezuu`..iti doresc sa vii cat mai repede acasa…pt k oricum a ramas cineva care te va astepta cu bratele deschise!

Comments are closed.