În prima zi de şcoală, elevii din Fărcaş au păşit în “casă nouă”

1
646

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, alături de primarul localităţii Fărcaş, Ilie Nemţaru, şi directoarea Şcolii Generale clasele I-VIII din comună, Rozalia Ion, a participat, ieri dimineaţă, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, ocazie cu care a fost inaugurat şi noul imobil al unităţii de învăţământ. La eveniment au participat peste 100 de elevi şi părinţi, imobilul unităţii de învăţământ fiind sfinţit de parohul bisericii din localitate.

”Sunt 111 localităţi în judeţul Dolj, dintre care 104 comune, patru oraşe şi trei municipii. Am ales dintre toate şcolile să vin aici, la Fărcaş, în faţa dumneavoastră, a cadrelor didactice, a părinţilor pentru că şi noi, indiferent de ce ne ocupăm în viaţă, tot de aici, de jos, am plecat. Foarte multă lume, inclusiv noi, părinţii, trimitem copiii la şcoală, crezând că vor învăţa carte, vor termina şcoala şi vor intra într-o competiţie, ca să ajungă apoi cineva. De aceea, mi-aş dori ca între voi să existe copii care să meargă la olimpiadă, pentru că noi, la Consiliul Judeţean Dolj, în fiecare an, dăm peste un miliard de lei pentru copiii care au rezultate speciale, deosebite, la concursurile şi olimpiadele naţionale. Şi anul acesta cei care au avut premiul întâi la olimpiadă au primit o excursie în străinătate, iar ceilalţi au mers în excursie în ţară”, le-a spus elevilor preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Şeful administraţiei doljene le-a explicat şcolarilor că este nemulţumit din cauza programului <<Cornul şi laptele>> pe care sunt cheltuite anual aproximativ 150 de miliarde lei vechi, bani care ar putea fi cheltuiţi pentru o masă caldă, sau un sandviş. “Cheltuim în fiecare an 150 de miliarde de lei vechi cu programul «Cornul şi laptele», deşi sunt extrem de nemulţumit şi cred în continuare că ar trebui găsită o altă variantă, poate un sandviş, poate o masă caldă pentru elevi. În continuare, ne dorim să fim alături de primarul Ilie Nemţaru, care este un om destoinic şi care se luptă să facă tot ce este posibil ca să ridice această localitate”, a mai spus preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Investiţii de 2.6 milioane de lei pentru reabilitarea şcolii

Potrivit primarului comunei Fărcaş, Ilie Nemţaru, lucrările de reabilitare şi extindere a şcolii generale s-au ridicat la aproximativ 2,6 milioane lei, din care 450.000 lei a reprezentat contribuţia de la bugetul local.  ”Au fost eforturi deosebite timp de doi ani ca să aveţi azi ceea ce se vede, această şcoală nouă. O să vedeţi cum arată clasele, grupurile sanitare, iar la iarnă va veni încălzi la calorifere şi nu la sobe, aşa cum era până acum”, le-a spus primarul din comuna Fărcaş, elevilor prezenţi la deschiderea anului şcolar.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.