Motociclist fără permis, decedat în accident pe Centură

0
371

Un tânăr de 25 de ani şi-a pierdut viaţa în noaptea de joi spre vineri, după ce a pierdut controlul direcţiei şi s-a izbit cu motocicleta pe care o conducea de un indicator, pe Centura de Nord a Craiovei. Alte câteva persoane au ajuns la spital în urma unor accidente de circulaţie petrecute în cursul zilei de joi.

Cel mai grav eveniment rutier s-a petrecut joi seara, în jurul orei 23.30. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, Florin Oprea, în vârstă de 25 de ani, din localitatea Dobroteşti, în timp ce conducea o motocicletă pe DN 65 F, din direcţia Işalniţa către Balş, în afara localităţii Craiova, la intrarea într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a lovit de un indicator rutier. Ironia sorţii este că acesta avertiza participanţii la trafic asupra faptului că urmează o “curbă deosebit de periculoasă”. În urma impactului, conducătorul motocicletei şi-a pierdut viaţa. Poliţiştii de la Rutieră ajunşi la faţa locului pentru cercetări au stabilit că accidentul s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei la intrarea în curbă şi a neîndemânării în conducere, întrucât, la verificarea bazei de date a rezultat că tânărul nu poseda permis de conducere corespunzător.

Un alt accident s-a petrecut joi dimineaţă, puţin după ora 08.00, pe “Calea Bucureşti” din Craiova. Florinel Firică, de 22 de ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism marca Daewoo Matiz, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare, în mers, şi a lovit un Ford Fiesta, la volanul căruia se afla Beatrice Georgescu, de 39 de ani, din Craiova. În urma accidentului Ştefania Ababi, de 47 de ani, din Balş, pasageră în primul autoturism s-a ales cu leziuni grave, fiind transportată de o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Poliţiştii de la Biroul Rutier Craiova au întocmit pe numele lui Firică acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.30, Gheorghe Nicuţ, de 58 ani, din Slatina, în timp ce conducea un autoturism Logan pe DN 65, dinspre Balş către Craiova, la ieşirea din comuna Pieleşti a pătruns pe sensul opus de circulaţie, intrând în coliziune cu o autoutilitară, condusă regulamentar de Alexandru Dăscălescu, de 23 de ani, din Timişoara. Trei persoane au ajuns la spital în urma accidentului. Este vorba despre şoferul Loganului, care a fost rănit grav, şi de Alexandru Dăscălescu, conducătorul autoutilitarei şi Attila Păscui, de 22 de ani, din Satu Mare, pasager în autoutilitară, ambii răniţi uşor.