Primarul din Giurgiţa, la un pas de eliberare

3
565

Magistraţii Curţii de Apel Craiova judecă, mâine, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea împotriva deciziei Judecătoriei Segarcea de revocare a măsurii arestării preventive faţă de primarul comunei Giurgiţa, Valentin Mitrică şi de fostul contabil-şef al Primăriei Giurgiţa, Marin Nica. Cei doi au fost arestaţi preventiv în luna iunie a.c., au fost trimişi în judecată în iulie, iar săptămâna trecută Judecătoria Segarcea a dispus eliberarea lor. Ba mai mult, instanţa a decis şi ridicarea sechestrului asigurator pus pe casa şi maşina primarului.

Valentin Mitrică

Primarul şi fostul contabil-şef al Primăriei Giurgiţa, Valentin Mitrică, respectiv Marin Nica, au fost arestaţi în iunie a.c., la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, fiind acuzaţi de delapidare, respectiv complicitate la delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual, angajarea, ordonanţarea şi efectuarea de plăţi peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli prin bugetul local, prejudiciul total creat depăşind 1,5 milioane lei. Mitrică şi Nica au fost trimişi în judecată în iulie, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Segarcea. Săptămâna trecută, în şedinţa de joi, judecătorii din Segarcea au decis că infracţiunile comise de edilul şi fostul contabil-şef din Giurgiţa sunt de competenţa DNA şi nu a Parchetului Segarcea, astfel că au admis cererile formulate de avocaţii inculpaţilor şi au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care cei doi au fost trimişi în judecată, dar şi restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Segacea. Instanţa a dispus “restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea care va lua măsuri ca urmărirea penală să fie efectuată de către organul competent, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova”. Judecătorii au mai decis şi eliberarea din arest a celor doi inculpaţi, dar şi ridicarea sechestrului asigurator pus pe casa şi autoturismul Ford Mondeo aparţinând primarului Valentin Mitrică. Cei doi, care sunt acum încarceraţi în Penitenciarul Craiova, mai stau acolo cel puţin până miercuri, pentru că procurorii au atacat decizia instanţei cu recurs. „Recursul nostru vizează atât competenţa DNA în acest dosar, cât şi ridicarea sechestrului asigurator şi revocarea măsurii arestării preventive a inculpaţilor“, ne-a declarat Mihaela Vieru, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea.

 

3 COMENTARII

  1. Da bine au facut deoarece nu exista om sa nu greseasca si acest om a vrut sa faca ceva pentru Comuna sa Bravo Judecatoriei din Segarcea caci acel primar era unul dintre cei mai documentati Primari.mam convins cind am fost alaturi de el in Franta si el nea reprezentat cu cinste Romania vorbind foarte cursiv limbile straine despre Romani ,locul lui este printe noi consateni sil iubim mult te asteptam Domnule Primar.

  2. In sfirsit DNA ii va aresta pe HOTII SI TILHARII DIN PRIMARIA DOBROTESTI,DOLJ IN frunte cu infractorul rosu horia silviu inca primar pina pe 04.10.2011,cum sustin uni politisti.Felicitari politiei si DNA Craiova

Comments are closed.