Simulare de accident rutier pe “Calea Bucureşti”

0
398

Săptămâna prevenirii criminalităţii în Dolj s-a încheiat cu o zi dedicată siguranţei rutiere. Încercând să atragă atenţia asupra faptului că multe evenimente rutiere ar putea fi evitate dacă toţi participanţii la trafic ar adopta o conduită preventivă, poliţiştii Biroului Rutier Craiova, împreună cu voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj au simulat, ieri, în jurul prânzului, producerea unui accident de circulaţie pe strada “Calea Bucureşti”, în zona blocului S200.

O tânără încearcă să traverseze “Calea Bucureşti”, pe trecerea de pietoni din dreptul blocului S200, pentru a ajunge la Piaţa Centrală. Abia face câţiva paşi când un autoturism BMW o loveşte în plin, aruncând-o la pământ. În zonă sunt mai mulţi voluntari ai Crucii Roşii, care îi sar imediat în ajutor victimei. La faţa locului ajung două echipaje de la Biroul Rutier Craiova şi o ambulanţă. Perimetrul este izolat, o parte din poliţişti asigură fluidizarea traficului rutier, în timp ce alţii îl testează pe şoferul BMW-ului cu etilotestul. Femeia este urcată pe targă şi transportată la spital.

Dacă s-ar fi petrecut în realitate, probabil că lucrurile nu s-ar fi derulat întocmai. Poliţiştii de la Biroul Rutier spun că această simulare are ca scop prevenirea accidentelor rutiere provocate de şoferii care nu acordă prioritate pe trecerea de pietoni, aceasta fiind principala cauză a accidentelor de circulaţie petrecute în Craiova de la începutul anului. “Încercăm în acest fel să tragem un semnal de alarmă şi să implementăm un comportament responsabil şi preventiv tuturor participanţilor la traficul rutier, pentru evitarea producerii unor tragedii”, a precizat inspector Alin Apostol, din cadrul Biroului Rutier Craiova.