Craiovean trimis în judecată pentru trafic de minori

1
314

Un craiovean de 22 de ani a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru trafic de minori, după ce, în urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta a transportat şi exploatat sexual în Italia, anul trecut, o fată de 16 ani. Tânărul a fost prins pe 13 septembrie a.c., în urma unei acţiuni a poliţiştilor BCCO Craiova, iar de atunci este după gratii, în prezent fiind transferat în penitenciar.

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Neluţu Constantin, de 22 de ani, din Craiova. După cum aţi putut afla din paginile cotidianului nostru, tânărul, de etnie romă, a fost reţinut pe 13 septembrie a.c., ulterior fiind arestat preventiv pentru trafic de minori.

Conform datelor din rechizitoriu, în luna mai a anului trecut, craioveanca Florica S. i-a sesizat pe ofiţerii BCCO Craiova că fiica ei, Diana S., în vârstă de 16 ani, dispărută de acasă, de pe 23 aprilie 2010, a contactat-o telefonic, spunându-i că este la o prietenă într-o comună de lângă Craiova, fără însă a oferi alte date exacte şi părând că nu poate vorbi liber. În plus, femeia le-a povestit oamenilor legii că fusese abordată într-una din zile de trei tineri în vârstă de aproximativ 20 de ani, care  i-au spus că o văzuseră pe fiica ei în Italia, unde practica prostituţia pentru un ţigan. În baza denunţului femeii s-a înregistrat un dosar la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, lucrătorii BCCO Craiova fiind delegaţi să efectueze activităţi specifice, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

S-a stabilit astfel, pe parcursul anchetei, că partea vătămată Diana S. l-a cunoscut pe Neluţu Constantin în 2009, iar la începutul anului trecut au devenit iubiţi. În aprilie 2010, inculpatul Neluţu Constantin i-a propus părţii vătămate să meargă împreună în Italia, unde puteau câştiga bani din cerşit, furat sau practicarea prostituţiei. Având în vedere şi relaţia tensionată pe care o avea cu părinţii, fata a acceptat propunerea inculpatului, şi au ieşit împreună din ţară prin PTF Nădlac, în ciuda faptului că nu aveau documentele necesare, fata fiind minoră. Destinaţia finală a fost zona din apropierea Romei (Italia), mai precis localităţile Torvaianica – Tor San Lorenzo, unde, odată ajunşi, cei doi s-au cazat într-un apartament deţinut tot de o româncă. Diana S. a fost scoasă apoi “la stradă”, pentru a se prostitua, obţinând cam 100 de euro pe zi, bani care ajungeau în totalitate la Neluţu Constantin. Aflând că minora e căutată de Poliţie, inculpatul a trimis-o acasă, fără nici un ban. Tânărul a revenit şi el în ţară, anul acesta, numai că a fost prins şi a ajuns după gratii.

Dosarul a fost înaintat de procurori Tribunalului Dolj, pentru soluţionare.

 

1 COMENTARIU

  1. nelutu draga….sper sa-ti fie bine acolo pentru ca afara e frumos e soare e LIBERTATE frate. Ai grija de tine mai draga ca se anunta vremuri grele…nu te iau la misto dar sa sti ca eu nici drept la judecata nu ti-as da te-as aresta pe viata…. e bine ca m-ai facut de ras si ca ti-ai batut joc de mine? uite ca se intoarce roata! pentru cei care nu stiu nelutu nu merita nici macar sa respire. multumesc. Diana S.

Comments are closed.