A făcut peste 10.000 euro exploatând sexual două minore

0
307

Un craiovean de 33 de ani a ajuns după gratii, ieri-dimineaţă, în urma unei acţiuni a poliţiştilor BCCO Craiova şi procurorilor craioveni din cadrul DIICOT, vizând combaterea traficului de persoane. Bărbatul este suspectat că a transportat în Italia şi exploatat sexual două minore, obţinând câştiguri ilicite de aproximativ 12.000 euro.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat, ieri-dimineaţă, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilegal de persoane în municipiul Craiova.

De fapt, oamenii legii îl căutau de ceva vreme pe Marian T., de 33 de ani, din municipiu, pe care îl suspectau că s-ar fi ocupat cu trafic de persoane, însă bărbatul nu mai trecuse pe la domiciliu. A venit însă duminică seara în Craiova, normal că poliţiştii au prins de veste, astfel că, ieri, dis-de-dimineaţă, a fost trezit de oamenii legii, care l-au dus direct la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Potrivit anchetatorilor, Marian T. este suspectat că în perioada 2009-2011 a racolat două minore, tot din Craiova, pe care le-a transportat şi exploatat sexual “la stradă” în Italia, în localitatea Pavia. Banii pe care fetele îi scoteau ajungeau în buzunarele bărbatului, care a obţinut din această activitate venituri ilicite în valoare de aproximativ 12.000 de euro.

Poliţiştii au efectuat şi trei percheziţii la domiciliul şi alte două adrese din municipiu folosite de bărbat, de unde au fost ridicate mai multe documente pentru continuarea cercetărilor. În urma audierii bărbatului şi a administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a dispus reţinerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj.

Ieri după-amiază, bărbatul a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, în sarcina acestuia reţinându-se săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.