În arest, pentru furturi din autoturisme

0
397

Un tânăr de 16 ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, marţi după-amiază, pentru furt calificat, după ce s-a stabilit că acesta a sustras diverse bunuri din patru autovehicule, pe parcursul lunii trecute.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiilor 1 şi 5 Craiova, în mai multe cauze privind furturi din autoturisme, în baza probelor strânse, oamenii legii au reuşit să stabilească autorul a patru dintre faptele aflate iniţial în evidenţele celor comise de autori necunoscuţi, fiind vorba despre Eugen Ştefan L., de 16 ani.

“Poliţiştii craioveni au stabilit faptul că tânărul a sustras, la data de 17 septembrie a.c., un radio-CD dintr-o autoutilitară, iar pe 25 septembrie a.c. un portmoneu dintr-un autoturism. De asemenea, din cercetările oamenilor legii a rezultat că acesta a mai sustras bunuri din alte două autoturisme, fiind creat astfel un prejudiciu total de aproximativ 1.700 lei”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Tânărul a fost prins şi dus la sediul Poliţiei pentru audieri, pe numele său fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. A fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova dosarul fiind promovat la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Marţi după-amiaza, instanţa a admis propunerea şi a emis mandat de arestare preventivă pe o durată de 20 zile pe numele tânărului. Oamenii legii continuă verificările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a minorului.