15 ani de închisoare pentru o răzbunare mortală

2
560

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, luni, recursul declarat de un doljean împotriva sentinţei Tribunalului Dolj prin care era condamnat la 15 ani de închisoare. Bărbatul, Nelu Cosmin Stancovici, din comuna Unirea, a fost trimis în judecată la începutul acestui an pentru omor calificat, după ce a provocat intenţionat un accident de circulaţie în care şi-a pierdut viaţa o persoană şi alta a fost rănită grav, pentru a se răzbuna. Atât inculpatul, care este în arest din luna noiembrie a anului trecut, cât şi părţile civile, pot formula recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La sfârşitul lunii ianuarie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Nelu Cosmin Stancovici, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi conducerea unui autoturism pe un drum public, fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Cercetările în acest dosar vizau un accident provocat pe 16 noiembrie 2010, de Nelu Stancovici, care avea 27 de ani în momentul comiterii faptei. Acesta, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf, înmatriculat în Bulgaria, pe raza comunei Unirea, deşi nu avea permis, a lovit în plin un motoscuter pe care se aflau Mădălin Olteanu, de 20 de ani, din Craiova, şi Alexandru Pârvuţă, de 23 de ani, tot din Unirea. În urma impactului, Olteanu şi-a pierdut viaţa, iar celălalt tânăr a fost rănit grav, în timp ce Stancovici a fugit imediat după producerea accidentului, fiind prins mai târziu, în comuna Caraula.

Reamintim că, potrivit datelor din rechizitoriu, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, pe 14 noiembrie 2010, în jurul orei 23.00 în timp ce Stancovici se afla în autoturism împreună cu un martor, au fost agresaţi de un grup de tineri din care făceau parte şi victimele Pârvuţă şi Olteanu, iar cel din urmă l-a lovit pe Stancovici şi i-a distrus geamul de la portiera stângă faţă a autoturismului.

Şi-a abandonat maşina în câmp şi a fugit

La două zile după incidentul cu pricina, respectiv pe 16 noiembrie 2010, în jurul orei 15.00, în timp ce se îndrepta, la volanul maşinii, către un bar din comuna Unirea, Stancovici i-a văzut pe Olteanu şi pe Pârvuţă circulând pe un scuter, i-a urmărit, i-a lovit în spate, iar în urma impactului cele două victime au fost aruncate pe sol şi lovite de autoturismul condus de inculpat. Olteanu a suferit traumatisme grave care, la scurt timp, au condus la deces, iar Pârvuţă a fost scos de sub autoturism de martori. Nelu Stancovici a plecat cu maşina de la locul faptei şi a abandonat-o în câmp, între localităţile Unirea şi Caraula, el fiind prins ceva mai târziu, în aceeaşi zi. Raportul de necropsie întocmit în cauză a stabilit că moartea lui Olteanu a fost violentă, s-a datorat zdrobirii craniului, consecinţa unui politraumatism, iar cea de-a doua victimă a necesitat pentru vindecare 65-70 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dolj unde, la jumătatea lunii martie 2011, Nelu Cosmin Stancovici a fost condamnat la o pedeapsă de 15 ani închisoare. În plus, magistraţii au admis acţiunile civile ale rudelor lui Olteanu (Constantin şi Floarea) şi a lui Alexandru Pârvuţă. Astfel, în aceeaşi sentinţă, instanţa îl obligă pe inculpat la plata sumei de 50.000 lei cu titlu de daune materiale către Constantin şi Floarea Olteanu, aceştia urmând să primească şi câte 30.000 de euro cu titlu de daune morale. Lui Pârvuţă, în baza aceleiaşi decizii, Stancovici trebuie să-i plătească în total 30.000 lei. Acesta trebuie să mai achite şi 1.016 lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Atât inculpatul, cât şi Constantin şi Floarea Olteanu au atacat decizia Tribunalului Dolj. După câteva amânări, luni, 17 octombrie a.c., Curtea de Apel Craiova a respins apelurile ca fiind nefondate şi a menţinut starea de arest a lui Stancovici. Părţile din proces mai au o şansă, pentru că pot face recurs, care se va judeca la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie. Dacă nu face recurs, inculpatul va rămâne cu pedeapsa de 15 ani închisoare pronunţată la Tribunal.

 

2 COMENTARII

  1. Sunt Andra sora decetatului , in timp ce fratele meu a murit aveam decat 14 ani, cand criminalul mi.a luat fratele..de langa mine. Venise joi din Italia de la munca iar marti la ora 15.00 criminalul mi.a luat fratele. Nici nu apucasem sa ne vedem ..

  2. Nici nu ma mira ce`a facut ,oricum criminalul se trage dintr`o familie dezbinata. 😐 De oameni cu care nu poti purta un dialog.! Dar Dumnezeu acolo sus o sa`l pedepseasca, chiar daca legea nu`si face bine datoria. Nu vreau sa ma pun in postura parintiilor decedatului si al surorii acestuia . Imi pare rau !

Comments are closed.