Craioveancă reţinută pentru înşelăciune

0
317

O craioveancă de 49 de ani a fost reţinută de poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, marţi după-amiază, fiind suspectată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Femeia, care are mai multe condamnări la activ, a fost prezentată ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj o cercetează pe Dana Caliţoiu, de 49 de ani, din Craiova în mai multe dosare penale vizând comiterea unor înşelăciuni. Pe parcursul investigaţiilor, oamenii legii au stabilit că femeia, în calitate de administrator al societăţii “Friday” din municipiu, în perioada 15 octombrie 2009 – 23 noiembrie 2009, cu prilejul încheierii a două contracte de leasing cu două societăţi comerciale din Bucureşti, a indus în eroare reprezentanţii firmelor respective, prezentându-le documente contabile care nu reflectau realitatea şi în baza cărora a obţinut finanţare pentru achiziţionarea a patru autoutilitare Iveco în valoare de 237.000 euro şi un autoturism Audi în valoare de 37.266 euro. Ulterior, autoturismele au fost vândute altor persoane. “Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit şi faptul că persoana în cauză, în luna martie 2011, a indus şi menţinut în eroare reprezentanţii altei firme, din localitatea Zimnicea, cu prilejul încheierii şi executării unui contract de vânzare – cumpărare, prin care se angaja să furnizeze cantitatea de 500.000 kilograme porumb boabe, fără să deţină pe stoc asemenea marfă. Prin această operaţiune a creat societăţii din Zimnicea un prejudiciu în sumă de 100.440 lei”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Marţi după-amiază, Dana Caliţoiu a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind introdusă în arest.

Femeia are o “activitate” bogată, întrucât a mai fost condamnată în anul 1995 la 1 an de închisoare pentru trafic de influenţă, în 1998 a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare într-o altă cauză, în care fusese trimisă în judecată pentru înşelăciune, iar în 2007 a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după ce înşelase mai multe persoane cărora le luase banii pretinzând că le va obţine vize pentru Germania.

Ieri după-amiază poliţiştii au prezentat-o pe femeie Parchetului de pe lângă Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.