Elevii doljeni au acumulat 180.000 de absenţe în primele săptămâni de şcoală

0
307

În plină perioadă a recapitulărilor şi a testelor iniţiale, elevii din Dolj nu au prea stat la şcoală. Raportul realizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că  numai în primele trei săptămâni au fost acumulate 180.000 de absenţe din care au fost motivate doar 40.000.

Absenteismul este în prezent atât la liceu cât şi la gimnaziu. Mai mult decât atât, nu mai este doar a practică a elevilor din oraşe, ci s-a extins şi în rândul celor din mediul rural. Astfel, că în vârful clasamentului cu număr mare de absenţe se află atât şcoli din Craiova, cât şi din judeţ. Elevi cu cele mai mari absenţe sunt la Colegiul „Ştefan Odobleja” şi la Şcoala 16 din Craiova. La fiecare din aceste unităţi de învăţământ, în primele trei săptămâni de şcoală, s-au acumulat 10.000 de absenţe. Elevi care frecventează cursurile rar sunt însă şi la Şcoala Lipovu, Liceul „Ştefan Anghel” din Băileşti şi Colegiul Tehnic „Ştefan Milcu” din Calafat.

Doar două şcoli cu absenteism zero

La polul opus sunt foarte puţine unităţi de învăţământ. Doar la Seminarul de Teologie şi la Şcoala Specială „Sfântul Vasile” absenteismul este zero. După acestea se situează şcolile 18 şi 32 din Craiova dar şi unităţile de învăţământ din Bratovoieşti şi Mischii unde s-au acumulat 30-40 de absenţe.

Începând din acest an şcolar, absenteismul va fi monitorizat în fiecare lună. Inspectoratul Şcolar va centraliza situaţia şi o va trimite Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Nu se cunosc însă măsurile care vor fi puse în practică pentru a reduce acest fenomen.