Solomon vrea judecată cu consilierii PDL

1
313

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, se gândeşte să facă plângere penală împotriva celor 15 consilieri municipali ai PDL pe care-i acuză că, prin votul de săptămâna trecută, l-au lăsat fără bani pentru salariile măturătorilor de la Salubritate şi pentru rata pe două luni la firma Luxten.

Antonie Solomon

Edilul-şef îi acuză pe aleşii democrat-liberali de abuz în serviciu. Acesta a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că se gândeşte să meargă în instanţă pentru a recupera banii pe care consilierii PDL i-au tăiat de pe listă, în urma permutărilor pe care le-au făcut la rectificarea bugetară de săptămâna trecută. “Mă gândesc să le fac plângere penală domnilor consilieri locali pentru abuz în serviciu sau să recuperez în instanţă aceşti bani. Mă gândesc cum trebuie să acţionez. Vom vedea cum voi proceda pentru că nu poţi să votezi în luna august mărirea tarifelor la Salubritate, iar acum să nu dai banii. S-a făcut acest SRL când eu nu eram în Primărie, iar apoi, după ce m-am întors, au început să bage strâmbe. De ce? Pentru că vreau Craiova curată”, a spus Solomon.

De dragul oraşului, primar şi-ar lua familia la mătură

Solomon susţine că Salubritatea are mare nevoie de aceşti bani – e vorba de 10 milioane de lei – dar că aleşii locali PDL nu au ţinut cont de acest lucru, acţionând conform unor “ambiţii politice”. “Pentru că mi-am anunţat candidatura din partea unui alt partid, au declanşat tăvălugul. Dar eu le-am propus craiovenilor că voi ţine oraşul curat ca să le placă şi celor care locuiesc aici. Aşa voi face, o să mătur de unul singur, o să îmi iau familia, şi tot curăţ oraşul pentru că îmi place să trăiesc într-un oraş curat”, a tunat şi a fulgerat Solomon. Tot ieri, primarul le-a cerut celor care au blocat acordarea acestor sume să părăsească acest oraş. “Dacă nu vor să trăiască în Craiova, atunci să plece. Dacă o urăsc atât de mult, să plece la Cârcea, la Bârca, la Caracal”, referindu-se la viceprimarul Mărinică Dincă.

Disponibilizări în masă de la Salubritate

Potrivit primarului, din cauza neacordării acestor bani către SC Salubritate SRL CRaiova, un grup de 200 de angajaţi – adică toţi cei care au fost încadraţi în muncă în vara trecută – va trebui să plece acasă începând cu această lună şi să lase mai multe străzi nemăturate. Autorităţile locale susţin că sunt întreţinute, în sensul că sunt măturate, doar 112 străzi din cele 853 de străzi şi alei câte sunt în Craiova, care reprezintă doar 55 de kilometri din cei peste 400 de kilometri care ar trebui să fie, de fapt, curăţiţi în Bănie. “Acest SRL nu eu l-am creat. Tot ei, cei de la PDL, au transformat Salubritatea în SRL pentru ca să plătească redevenţă la bugetul local. Şi de aceea le cresc acum tarifele, dar ei se fac că nu ştiu acest lucru”, a spus Solomon.

Luxtenul loveşte din nou

O a doua “gafă” pe care au comis-o consilierii PDL, în varianta lui Solomon, e că au tăiat banii pentru iluminatul public, pe motiv că aceştia ar fi sume pe care primarul ar intenţiona să le investească, din nou, în beculeţele de sărbători. “E o gafă pe care nu mă aşteptam să o facă. Hai că nu vor să se măture nu ştiu ce stradă, dar să lase Primăria fără banii pentru iluminat nu mă aşteptam. Nu era banii lui Solomon pentru nici un iluminat de sărbători, ci erau banii Luxtenului, pe care noi suntem obligaţi să îi dăm tinp de 10 ani la rând, aşa cum scrie în contract. Ei întreţin reţeaua de iluminat şi Primăria este obligată să plătească o rată de aproape 200.000 de euro pe lună. Dacă au tăiat aceşti bani nu o să avem de unde să-i mai dăm”, a mai spus Solomon. Edilul ia în calcul şi eventualele penalităţi pe care firma le poate cere în cazul în care nu se achită redevenţa către Luxten Lighting Company, penalităţi pe care, de asemenea, susţine că le va imputa tot consilierilor democrat-liberali.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.