Închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri

0
375

Patru craioveni, arestaţi preventiv la sfârşitul lunii septembrie pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, au fost trimişi în judecată şi chiar condamnaţi, miercuri, 16 noiembrie a.c. Trei dintre ei au primit pedepse cu suspendare, instanţa dispunând eliberarea lor, în timp ce al patrulea are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani şi 6 luni, întrucât i s-a revocat beneficiul suspendării unei pedepse de 2 ani de închisoare la care fusese condamnat anterior.

Cei patru craioveni erau supravegheaţi încă de la sfârşitul anului trecut, întrucât oamenii legii îi suspectau că se ocupau cu vânzarea de canabis. Conform procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în octombrie 2010, ofiţerii BCCO Craiova au prins de veste despre existenţa unui grup infracţional condus de un anume „Fotodin”, care se ocupă cu vânzarea de droguri de risc, în special canabis în Craiova. A fost înregistrat un dosar în acest sens, iar procurorii au delegat ofiţerii BCCO să strângă informaţii, în anchetă fiind introdus un ofiţer sub acoperire. În urma activităţilor de cercetare s-a stabilit că grupul vizat era format din patru craioveni – Florian Degeratu zis “Fotodin”, Cristian Lăţa, Liviu Cojocaru şi Virgil Petcu zis “Vergi”. Aceştia i-au vândut de mai multe ori ofiţerului sub acoperire diverse cantităţi de droguri, stabilindu-se astfel că nu e vorba despre o activitate ocazională ci de una în formă continuată. S-au pus la punct detaliile prinderii membrilor grupului, operaţiunea fiind demarată pe 27 septembrie a.c. Coordonatorul reţelei, Florian Degeratu, a fost prins în flagrant, în parcarea de la “Real”, după ce i-a vândut ofiţerului sub acoperire canabis în schimbul sumei de 300 lei, ulterior fiind reţinuţi şi ceilalţi trei membri ai reţelei.

Cei patru au fost trimişi în judecată şi, într-un timp foarte scurt, mai precis miercuri, 16 noiembrie, magistraţii Tribunalului Dolj au şi pronunţat sentinţa în dosar. Cei patru au fost găsiţi vinovaţi, iar Lăţa, Cojocaru şi Petcu au primit câte 2 ani şi 6 luni închisoare, instanţa dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepselor pentru aceştia. Florian Degeratu a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc, însă instanţa a revocat beneficiul suspendării condiţionate pentru pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 2656/13.11.2008 a Judecătoriei Craiova, pe care o va executa alături de cea pentru droguri, rezultând, în final, 5 ani şi 6 luni închisoare. Atât procurorii, cât şi inculpaţii pot formula apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj.