Spectacol de „Ziua drepturilor copilului”

0
348

Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova a găzduit, ieri, o expoziţie concurs de fotografie pentru elevi. Participanţii au avut de realizat poze sugestive pe tema drepturilor copilului. Expoziţia a cuprins  24 de imagini surprinse cu aparatul de fotografiat , din care şapte au fost premiate.

Totodată, elevii din mai multe unităţi de învăţământ au fost invitaţi să participe la teatrul forum „Fii cel care face schimbarea”, pus în scenă de liceeni ai colegiului. Publicul a avut acces direct să schimbe atitudinea personajelor, învăţând astfel într-un mod interactiv despre drepturile copilului. Moderator al teatrului a fost Oana Camelia Mic – lider de voluntari în cadrul Filialei Dolj a Organizatiei Salvati Copiii.

Evenimentul a fost realizat de Organizaţia Salvaţi  Copiii –Filiala Dolj în parteneriat cu voluntarii Elisa Militaru, Gabriela Boldeanu, Andreea Badea cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Invitaţi special, să se implice în aceste activităţi, au fost copiii care frecventează  Centrul de zi „Pistruiatul”  din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Dolj, elevi de la Grupul Şcolar „Ştefan Anghel” Băileşti, precum şi de la Grupul Şcolar Transporturi Auto Craiova.