S-a răsturnat cu maşina pe bulevard

0
315

Un spectaculos accident de ciculaţie s-a petrecut duminică seara, pe bulevardul “Decebal” din Craiova. Un bărbat în vârstă de 60 de ani s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea şi, pentru că avea instalaţie de alimentare cu GPL, la faţa locului a fost solicitat şi un echipaj de pompieri.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, duminică seara, în jurul orei 20.00, Liviu Doru Lungu, de 60 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism marca Cielo cu numărul DJ-34-STG pe bulevardul “Decebal” din municipiu, în dreptul staţiei Peco “MOL” a pierdut controlul direcţiei de mers, a lovit două indicatoare rutiere şi un pom de pe marginea drumului, apoi s-a răsturnat. Pentru că începuse maşina avea instalaţie GPL şi exista posibilitatea unor scurgeri de gaze, la faţa locului a fost solicitată o autospecială de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au declarat că operaţiunea de golire a instalaţiei de gaz s-a desfăşurat fără evenimente deosebite. Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu o ambulanţă, medicii stabilind că a suferit o fractură de piramidă nazală şi s-a ales cu alte câteva leziuni minore. Poliţiştii de la Biroul Rutier Craiova au stabilit, în urma cercetărilor, că accidentul s-a petrecut din cauza vitezei excesive cu care circula Lungu şi, pentru că acesta era operat la gât şi nu a putut sufla în etilotest, la spital i s-au recoltat şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Tot duminică, dimineaţa, pompierii craioveni au mai avut parte de intervenţie aproape similară. Aceştia au intervenit cu o autospecială la un accident rutier produs de către un autotren cu numărul DB-05-FKI parcat pe o stradă în oraşul Filiaşi. TIR-ul, nefiind asigurat corespunzător, a sărit din viteză şi, în deplasare, a acroşat o Staţie GPL, doborând-o de pe postament. Conform pompierilor, nu a existat pericol de scurgere a gazelor, iar operaţiunea de transfazare a buteliei s-a încheiat fără evenimente deosebite.