Un mort şi mai mulţi răniţi în accidente rutiere

0
328

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte câteva au ajuns la spital cu diverse răni în urma unor accidente de circulaţie petrecute pe drumurile din judeţ, dar şi în Craiova, marţi şi miercuri.

Cel mai grav dintre evenimentele rutiere s-a petrecut marţi dimineaţă, în jurul orei 06.00, pe DE 70 Craiova – Filiaşi. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Ştefan Buzatu, de 62 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen Passat dinspre Filiaşi către Craiova, în afara localităţii Işalniţa, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în parapetul metalic ce desparte cele două sensuri de mers. Autoturismul a fost secţionat de parapet, iar conducătorului auto a decedat, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de la Descarcerare pentru scoaterea trupului neînsufleţit dintre fiarele contorsionate ale maşinii. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii de la Serviciul Rutier au stabilit că accidentul s-a petrecut pe fondul oboselii, cel mai probabil şoferul adormind la volan. Culmea este că, în maşină mai era un prieten de-al său, Constantin Sâlceanu, de 38 de ani, tot din Drobeta Turnu Severin care dormea, în scaunul rabatat pe spate şi care a scăpat cu câteva leziuni superficiale. Acesta le-a povestit poliţiştilor că voiau să ajungă la Bucureşti, unde conducătorul auto ar fi trebuit să urmeze un tratament.

Tot marţi, în jurul orei 10.00, Constantin Gheldar, de 61 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen pe bulevardul “Dacia” din municipiu, a accidentat-o pe Maria Vîlcea, de 59 de ani, din Craiova care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma accidentului femeia a fost rănită uşor, fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, iar poliţiştii de la Rutieră au întocmit pe numele conducătorului auto acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă

În aceeaşi zi, aproape de ora 16.00, Mirela Alboiu, de 21 de ani, din comuna Poiana Mare, care conducea un Volkswagen prin comuna Rast a accidentat-o uşor pe Denisa N., de 17 ani, din localitate, care se deplasa pe o bicicletă. Poliţiştii au stabilit că tânăra de pe bicicletă a pătruns pe drumul principal fără a se asigura şi fără a acorda prioritate de trecere autoturismului. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri după-amiază, în jurul orei 15.00 alte două persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce maşina în care se aflau, un Opel, s-a ciocnit violent cu un Mercedes, la intersecţia străzii “Câmpia Islaz” cu bulevardul “Ştirbei Vodă”. Poliţiştii de la Rutieră, care au ajuns la faţa locului, au stabilit, după primele verificări, că autoturismul Mercedes care circula pe bulevardul “Ştirbei Vodă” condus de Florin Golea, de 34 de ani, din Craiova, la intersecţia cu strada “Câmpia Islaz” a fost izbit violent de Opelul la volanul căruia se afla Ion Dragomir de 42 de ani, din Craiova, care nu a acordat prioritate de trecere. Şoferul autoturismului Opel şi Cristina Mustăţea de 19 ani, pasageră în acelaşi autoturism, au fost transportaţi la spital unde, în urma investigaţiilor, medicii au stabilit că au suferit doar răni uşoare.

Aproximativ o oră mai târziu, poliţiştii de la Rutieră şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, au fost solicitaţi la un alt accident rutier, petrecut pe DE 70 Craiova – Filiaşi, în urma căruia maşina unui cetăţean italian s-a făcut scrum. Din primele verificări efectuate de poliţiştii de la Rutieră a reieşit că Davide Di Maio, de 38 de ani, cetăţean italian cu reşedinţa în Craiova, în timp ce conducea un Mitsubishi Pajero pe dinspre Craiova către Filiaşi, la ieşire din comuna Brădeşti a pierdut controlul direcţiei, s-a izbit de un cap de pod şi s-a răsturnat în afara carosabilului. Şoferul a reuşit să iasă singur din masină chiar înainte ca aceasta să ia foc. Pompierii care au ajuns la locul accidentului şi au lichidat incendiul au stabilit că focul a izbucnit din cauza scurgerilor de combustibil, după cum au precizat reprezentanţii ISU Dolj. La faţa locului a ajuns şi o ambulanţă, care l-a transportat pe şofer la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.